žučni mjehur suočavanje rak i podrška

Učenje imate bilo kakav život opasne bolesti može biti poražavajući. I suočavanje s dijagnozom raka žučnjaka može biti posebno teško jer se bolest često nosi lošu prognozu. Neke ideje za učenje kako se nositi s rakom žučnog mjehura uključuju

Postavljati pitanja o raka žučnog mjehura. Zapišite pitanja koja imate o svom raka. Pitajte ta pitanja na sljedeći sastanak. Također pitajte svog liječnika za pouzdanih izvora, gdje možete dobiti više informacija.

Znajući više o svom raka žučnog mjehura i svoje mogućnosti liječenja može učiniti ugodniji kada je u pitanju donošenje odluka o vašoj brizi.

Ostani povezan s prijateljima i obitelji. Vaš dijagnoza raka može biti stresno za prijatelje i obitelj, previše. Pokušati zadržati ih uključiti u svoj život.

Vaši prijatelji i obitelj, vjerojatno će vas pitati ako postoji išta što mogu učiniti da ti pomognem. Misli o zadacima koje bi željeli pomoć s, kao što je briga za vaš dom, ako morate ostati u bolnici ili jednostavno biti tu kada želite razgovarati.

Vi svibanj pronaći utjehu u prilog brižan grupom prijatelja i obitelji.

Zapišite svoje medicinske želje. Poduzeti korake kako bi se osiguralo da su vaše želje poznat i cijenjen.

Pitajte svog liječnika o unaprijed direktiva, koje omogućuju da se navode vrste tretmana bilo bi dobro u slučaju da se ne može komunicirati svoje želje.

Također pitati o određivanju medicinsku punomoć, što je netko koga odrediti da vaš izbor za vas ako ne može komunicirati.