znaš li što je organsko?

23. ožujak 2000 (Berkeley, Kalifornija) – Za Linda Corrado napravio u Manhattanu Agata & Valentina gurmanske hrane trgovine koristi se polje dan. Svježe ljubičasta krumpir, lopov šije žute tikvice, i voće i povrće svake vrste vrištala za njezinu pozornost. Arome svježeg tanka pogača i marcipan voća tarts letjele po nosu ju je namamio u. I bogat uzorci svega iz slanih grčkih maslina u hrskavim francuskim cornichons iskušenju i trnci joj nepce.

No, stvari su različite za 31-godišnjeg Manhattan stanovnik sada da je ona majka dvoje djece. Corrado je izbor hrane više ne vladaju samim okusa ili trenutne žudnje. Neodoljiv je njezina majčinska dužnost osigurati zdravu hranu za svoju djecu. Za nju, to znači osigurati da plodovi ona kupuje organski se uzgaja.

Ja stvarno kupiti organski za Giulietta “, Corrado, kaže, misleći na njezinu dvogodišnju kćer.” Kada sam se odlučio organske, ja donošenja odluka za njezino zdravlje.

Ta odluka bi mogla postati lakše sada kada je američki odjel za poljoprivredu (USDA) je predstavio smjernice namijenjene usaditi neke zakona i reda u slabo reguliranom organske proizvode industrije. Nove smjernice za cilj uvjeriti potrošače kao Corrado da organski proizvodi su odabrali zaista je narasla bez otrovnih pesticida ili herbicida, sintetička gnojiva i hormona.

Proizvode uzgojene iz genetski modificiranih sjemena i gnojiva kanalizacija mulja i onih koji su ozračeni bi također ne kvalificira kao organski. To je kemijsko-free pristup uzgoju, onaj koji je izazvao brzorastuće industrije pohvaliti godišnje prodaje u milijardama.

Rast je, djelomično, naslonio se na pretpostavkama potrošača da organski proizvodi se “zdravije” i da je u potpunosti bez pesticida i herbicida koji uzrokuju bolesti. Nažalost, takav povjerenje je pogrešno, kaže Holly Givens, glasnogovornik za organsku Trade Association. Iako su testovi pokazali da većina organskih voće i povrće imaju niže razine sintetičkih pesticida, ipak pokazuju neke kontaminacije, bilo od kemikalija curi iz ranije kontaminiranog tla, upuhuje iz susjednih područja, ili od zagađene kišnice.

Novi prijedlog ne može “kontrolirati vjetar i kišu”, kaže Givens. To bi, međutim, staviti na odmor bilo kakvih pitanja ljudi poput Corrado imaju o tome što ste uzimajući za dodatni novac oni granatiranja.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha