željezni carboxymaltose (intravenski put) opis i brand imena

Željezni carboxymaltose injekcija je željezna zamjenski proizvod koji se koristi za liječenje anemije (nije dovoljno željeza u krvi) kod bolesnika s ne-dijalizu ovisan o kroničnoj bolesti bubrega (CKD), te u bolesnika koji su uzimali željezo dodataka koji ne rade dobro.

Željezo je mineral koji tijelo treba za proizvodnju crvenih krvnih stanica. Kada se tijelo ne dobiva dovoljno željeza, to se ne može proizvesti broj normalnih crvenih krvnih stanica potrebnih za vas držati u dobrom zdravstvenom stanju. To stanje se naziva nedostatak željeza (nedostatak željeza) ili anemije.

Ovaj lijek treba dati samo ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Riješenje

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi do učincima feri carboxymaltose injekcije u pedijatrijskoj populaciji. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Alergije

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost feri carboxymaltose injekciju u starijih osoba.

pedijatrijski

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

gerijatrijske

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Ostale interakcije

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Druge zdravstvene probleme

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite ovaj lijek, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati ovaj lijek. Ovaj lijek se daje kroz iglu stavlja u jedan od svojih vena.

Ovaj lijek dolazi s uputi o lijeku. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

Vrlo je važno da Vaš liječnik vas provjerite blisko dok primate ovaj lijek. Krvni testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Ovaj lijek može uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije, uključujući i anafilaksije. Anafilaksija može biti opasno po život i zahtijeva hitnu liječničku pomoć. Nazovite svog liječnika odmah ako imate osip, svrbež, oticanje lica, jezika i grla, poteškoće s disanjem, ili bol u prsima nakon što ste primili lijek.

Obavijestite svog liječnika ili medicinsku sestru odmah, ako ste zamagljen vid, vrtoglavica, glavobolja, nervoza, lupanje u ušima, ili sporo ili brzo kucanje srca nakon što je primio injekciju.

Pobrinite se da Vaš liječnik zna ako su također pomoću drugih željeza dodataka. Također, obavijestite svog liječnika ako ste imali alergijsku reakciju na ubrizgavaju željeznih proizvoda.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.