za piće i zdravlje – Pregled tema

Alkohol može biti sigurna i ugodna dio života. Ako se odlučite piti alkohol, ključ je da bi se pio na niskim do umjerenim razinama.

Ciroza ili pankreatitis; Visoki krvni tlak; Osteoporoza; Određene vrste raka, uključujući rak dojke; Moždani udar; Poremećaj mozga naziva Wernicke-Korsakoff sindrom.

Za najbolje zdravlje:; Žene trebaju imati više od 1 piće dnevno ili 7 pića tjedno. Standardna piće je jedna limenka piva, 1 čaša vina ili 1 mješoviti piti; Muškarci bi trebali imati više od 2 pića dnevno ili 14 pića tjedno; I muškarci i žene u dobi od 65 godina i stariji bi se trebali ograničiti na 1 dan piti.

Prema Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, mnogi zdravstveno osiguranje planira pokriti preventivne usluge mentalnog zdravlja, uključujući i screening testovi za depresiju i alkoholizam, bez troškova za vas. Uči više.

Centar za zdravstveno osiguranje

Pijenje previše štete jetru, živčani sustav, srce i mozak. To može uzrokovati zdravstvene probleme ili ih pogoršati. Ti problemi uključuju

Alkohol i srce

Svjetlo za umjerenog pijenja zapravo može pomoći vašem srcu. Istraživanja pokazuju da ljudi koji imaju 1 ili 2 pića dnevno su manje vjerojatno da će dobiti bolesti srca nego osobe koje ne piju alkohol ili koje piju veće količine.

Ali alkohol može zatajenje srca, moždanog udara, visokog krvnog tlaka vjerojatnije. Ako ne trošiti sada, ne početi piti za srce. Redovita tjelesna aktivnost i zdrava prehrana pomoći će vaše srce, bez rizika od alkohola.

Konzumiranje alkohola nije štetan, osim ako pijete previše-a što je sigurno količina za jednu osobu može biti previše za druge. Zbog stvari kao što su dob, spol, težinu i zdravlje povijesti, alkohol utječe na ljude drugačije. Ali evo što kažu stručnjaci