vladine podnositelji nalaze geni za osjetljivost na MRSA bakterije u miševa

Budući tretmani Možda bi poboljšao imuni odgovor, umjesto da ubije bakterije

Kako istraživači su otkrili osjetljivost gena

Znanstvenici su nedavno otkrili dva gena koji čine neki miševi podložniji meticilin-rezistentni Staphylococcus aureus (MRSA) infekcija. Theernment financira istraživanje, koje je vodio Vance Fowler, M.D. M.H.S., Sveučilišta Duke, objavljeno je u časopisu PLoS patogena u rujnu 2010. godine.

S. aureus je jedan od najčešćih uzroka bakterijske infekcije u svijetu, što je rezultiralo u oko 292.000 hospitalizacija godišnje u SAD-u. To je poznato već neko vrijeme znaju da genetski faktori su važni u određivanju osjetljivosti na S. aureus infekcije, ali su određeni geni uključeni su do sada u velikoj mjeri nepoznanica. MRSA, koji je zapravo otporna na raznim antibioticima, najčešće stječe u postavkama zajednici ili zdravstvenih i obično uzrokuje infekcije kože.

Više Studije slijediti: U potrazi za slične obrasce u ljudima

Studija ukazuje na novi pristup liječenju S. aureus infekcije. “Trenutno smo razviti lijekove da oslabe ili ubijaju bakterije ili druge patogen. Ova studija otvara ideju domaćina usmjereno liječenje, u kojoj je liječenje ima potencijal za jačanje domaćin protiv bakterija “, kaže theernment Project Officer Clayton Huntley, Ph.D. Uz porast S. aureus koji su otporni na raspolaganju antibiotika, kao što su MRSA, istraživanje novih mogućnosti liječenja je posebno vrijeme.

upućivanje

Iako je istraživanje se kod miševa, pruža znanstvenicima tragove o tome što se događa u ljudskom genomu. To posebno vrijedi u ovom slučaju, jer su dva gena koji su pronađeni imati izravne kolege u ljudi.

Korištenje modela miša može biti učinkovit način istraživanja na ova pitanja, iz više razloga: Miševi uzgajati obilno i brzo, s kratkim trudnoće razdoblja. Genetski nizanje podataka je također dostupan za nekoliko različitih laboratorijskih sojeva. “Za istraživanja u općoj imunologije”, objašnjava dr Huntley, “miševi su vrlo korisne; oni su najbolji životinjski model imamo. ”

Prethodna istraživanja su otkrili da među laboratorijskih sojeva miševa, soj A / J je vrlo osjetljiv na infekcije S. aureus, dok je soja C57BL / 6J nije. Znanstvenici su usporedili dva soja kako bi saznali više o tome koje su geni doprinose S. aureus osjetljivosti.

Istraživači su koristili proces multi-korak kako bi pronašli dva gena. Počevši s cijelom genomu, koristili su sojeve zamjene kromosoma (CSS) miševa, koji su genetskim inženjeringom tako da svaki soj imao jedan kromosomski par iz osjetljivog A / J genoma, a preostalih 19 od C57BL / 6J genoma. Mjerenjem osjetljivost svakog CSS S. aureus, istraživači su otkrili da miševi koji je sadržavao / J kromosoma 8, 11 ili 18 su znatno osjetljiviji od ostalih sojeva CSS. Oko 4.200 geni nalaze se na ove tri kromosoma.

Istraživači su zatim izazvao miševe sa S. aureus i usporediti ekspresiju gena dvaju sojeva. Ovo dala 191 gena koji su različito izražene između sojeva. Fokusiranje svoju pretragu na kromosomu 18 u ovom istraživanju, oni tada našli dvije relevantne lokusa za kvantitativna svojstva (QTL), ili lanci DNK utvrđeno da je usko povezana s osobinu u pitanju. Deset geni su sadržane u ova dva QTLs. Analizirajući ekspresiju proteina zvanih citokini nakon izlaganja S. aureus, otkrili su da su dvije od tih deset gena, Tnfaip8 i Seh1, čini se da utječu na osjetljivost na infekcije.

Kao sljedeći korak, istraživači su mjerili bakterijske naslage u dva soja i pronašao korelaciju S. aureus osjetljivosti. Ovo sugerira da su geni uključeni u podložnosti povezana sa relativnim nemogućnosti kontrole infekcije.

“Jedna jako zanimljiva stvar o ovom istraživanju je [set] genetskih alata koji se koriste, osobito sojeva CSS”, kaže dr Fowler. “Nakon što je u pozadini raspoloživih sojeva CSS osjetljiv i uzgojenih sojeva otporni bio sretan pauza”, dodaje on.

Međutim, studija je imala neka ograničenja. Na primjer, budući da nisu svi geni djeluju neovisno jedan od drugog, može doći do dodatnog gena koji sudjeluju S. aureus osjetljivosti samo u kombinaciji s drugima. Također, budući da strategija istraživača koristi razine RNA – ne proteina – za mjerenje ekspresije gena, njihov pristup mogao propustiti sve gene koji utječu na nakupljanje proteina ili moduliraju izražavanje drugih gena.

Budući pravci istraživanja obuhvaćaju istraživanja dodatne gene na kromosomu 18, kao i one koji su na kromosomima 8. i 11. “Na kraju krajeva, važnost identificiranih gena kandidata ili njihovih ljudskih homologa morat će se vrednovati u bolesnika s S. aureus infekcije” navode autori. Financira sameernment potpore, Fowler i njegov tim su ciljem da učinite upravo to. Upravo su proveli studiju udruge genoma širom od ljudi sa S. aureus bakterijemije kako bi se utvrdilo da li su geni utvrđeno da je povezan s osjetljivošću na miševima koji su identificirani u ljudskoj skupini.

Ahn S-H, Deshmukh H, Johnson N, Cowell LG, Rude TH, Scott WK, Nelson CL, Zaas AK, Marchuk DA, Keum S, Lamlertthon S Sharma-Kuinkel BK, Sempowski GD, Fowler VG. Dva gena na A / J kromosomu 18 su povezane s osjetljivošću na Staphylococcus aureus infekcija u kombinaciji microarray i kvantitativna osobina locus (QTL) analiza. PloS patogena. 2010.