vježbe za reumatoidni artritis – Pregled tema

Tjelovježba može smanjiti bol i poboljšati funkciju u ljudi koji imaju reumatoidni artritis (RA). Također, vježbanje može spriječiti nakupljanje ožiljnog tkiva, što može dovesti do slabosti i krutosti. Vježba za artritis traje tri oblika: istezanje, jačanje i uređaj.

Jačanje uključuje micanje mišića protiv nekog otpora. Jačanje vježbe pomaže ljudima koji imaju reumatoidni artritis ostati aktivni i mogućnosti učiniti svoje dnevne aktivnosti, i to čak čini da bi se njihove izglede. 1. Postoje dvije vrste vježbe za jačanje

Pogledajte slike osnovnih vježbi mišića jačanje i mišića jačanje s utezima.

Uređaj tjelovježba poboljšava aerobnu kondiciju. Uređaj vježbe je siguran za ljude čiji je reumatoidni artritis je pod kontrolom. To može pomoći smanjiti bolove i pomoći da ostanu aktivni. 2-uređaj, ili aerobik, vježbe uključuju hodanje, vožnju biciklom, plivanje, ili vode vježbe. Ciljna otkucaja srca može vas voditi do koliko teško vam treba vježbe, tako da možete dobiti najviše aerobne korist od treninga.

Izometričke jačanje jednostavno zatezanje mišića ili držeći ga protiv otpora gravitacije ili nepokretnog objekta bez pomicanja zgloba. Za Primjer; Stegnite prednje bedro mišića nogu; Gurnite zglob se protiv undersurface stola.

Koristite ovaj interaktivni alat: Koji je vaš cilj otkucaja srca?

Ciljana otkucaja srca je samo vodič. Svaki pojedinac različit, tako da obratite pozornost na to kako se osjećate dok vježbate.

Imajte na umu da čak i umjerena aktivnost, kao što su hodanje, mogu poboljšati svoje zdravlje i može spriječiti invalidnost od reumatoidnog artritisa.