vježbe za poboljšati svoje držanje

Melinda Ratini, DO, M; na Rujan 01, 2015

Zašto je dobar za vas: Ovaj potez trenira vaš core mišiće da rade zajedno kako bi se stabilizirati zdjelicu; Početni položaj: Lezite na leđa s koljena savijena, stopala ravno na podu, a ruke iza glave. Pritisnite svoje niske natrag u pod, i rotor glavu s poda; Taj potez: Izdahnite snažno i povucite pupak i gore prema kralježnice. Polako povucite jedno koljeno u prsa, čuvanje svog križima pritisne na pod, dok se širi svoju drugu nogu ravno na oko kutom od 45 stupnjeva od poda. Držite trbušne mišiće izvukao i je li niska leđa na podu. Ako vaš križima lukovi s poda, proširiti noga veća prema stropu. Prebacivanje noge. Počnite s pet do deset nastavaka na svakoj strani; Povećati intenzitet: Povucite oba koljena na prsa, a zatim proširiti obje noge ravno na oko kutom od 45 stupnjeva, pomoću jezgre da bi se u donjem dijelu leđa na podu. Ili, kao što proširiti svoje noge, proširiti obje ruke iznad glave, dosegnuvši u suprotnom smjeru od nogu.

Zašto je dobar za vas: Također se naziva “rotor-up”, ova vježba djeluje na rectus abdominis (šest-paket mišića the) i obliques (koji pokreće dijagonalno oko struka i okretati torzo); Početni položaj: Lezite na leđa s koljena savijena, stopala ravno na podu. Pritisnite svoje niske natrag u podu. Stavite ruke iza glave, ili doći do svoje ruke prema koljenima, ako ne stvaraju previše napetosti u vratu; Taj potez: Izdahnite snažno i povucite pupak i gore prema kralježnice. Rotor glavu i ramena polako s poda. Drži, a zatim polako spustite natrag dolje. Ponovite tri puta; Povećati intenzitet: Produžite jednu nogu ravno pod kutom od 45 stupnjeva prema stropu. Ili držite obje noge s poda, koljena savijena, sa svojim potkoljenice paralelno s podom

Želite lean izgled i elegantan stav joga ili pilates učitelja? Sve počinje s dobro držanje.

Najbolji način za poboljšanje vaše držanje je usredotočiti se na vježbe koje jačaju vaše jezgre – u trbuhu i križima mišiće koji povezuju na vaše kralježnice i zdjelice.

Neke od tih mišića premjestiti vaš torzo od savijanja, koja se širi ili rotirajući vaše kralježnice. Drugi stabilizirati zdjelicu i kralježnicu u prirodnom, neutralnom položaju. Old-style trbušnjaka koristiti samo neke od tih mišića, često s ćudljiv zamah. Današnji yoga, pilates, i temeljne fitness programi ciljati cijelu jezgru sa sporim, kontroliranim pokretima da biste dobili najviše iz vašeg treninga.

Provjerite ove vježbe držanja jačanje redovan dio vaše rutine. Ne zaboravite izdahnuti snažno i povući u svoje core mišiće kao što rade – što je ključni princip u oba pilates i joga.

1. Temeljni stabilizator: Jedan Leg Extension

2. Novi Crunch

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …