vježbanje kada imate alergijsku astmu

Vježba je dobra za vas, a vi možete vježbati sigurno, čak i uz alergijsku astmu. Malo planiranje je sve što je potrebno kako bi vam pomoći da lakše dišu i ostati u formi.

Kada je pod kontrolom astme, te bi trebao biti puno više u mogućnosti da ostvari bez problema. Lijekovi mogu pomoći ublažiti simptome astme i spriječiti baklje.

Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome koje vrste vježbanja, i koliko često, su prava stvar za vas.

Osobe s alergijskom astmom imaju klasične simptome otežanog disanja i otežanog disanja kada su oko svojih aktivira. Svatko je drugačiji, ali najčešći okidači su

Vaš liječnik može vam pomoći shvatiti što vaši okidači su. Zatim pokušajte ih izbjeći kada raditi.

Ako pelud čini alergijske astme gore, pozorno pratite na peludi u zraku u vašem području.

Pokušajte vježbanje na otvorenom, u ranim večernjim satima, kada peludnih zrnaca su niže, umjesto rano jutro kada peludnih zrnaca su veći. Provjerite online za lokalnog peludi u zraku prije nego što glavu van.

Kada pelud count je vrlo visoko, proći na trčanje ili nogometne utakmice i vježbanje u zatvorenom prostoru tog dana umjesto.

Uvijek biste trebali nositi inhalator za spašavanje, kao što su albuterol, s vama. brzo Rade otvoriti vaše dišne ​​putove. Koristite svoje spašavanja inhalator za 10-15 minuta prije vježbanja, čak i ako nemate simptome.

Iako to neće pomoći astme, uzimajući antihistaminik 60-90 minuta prije nego ide van može pomoći ublažiti svrbež očiju i curenje iz nosa od peludi.

Bez obzira na vrstu vježbi volite, zagrijati unaprijed i jednostavnost u aktivnosti. Nekoliko jednostavnih proteže i možda nekoliko minuta hoda prije pokretanja ili pokupiti vaš reket za tenis mogu vam postaviti da bi se kroz vježbu bez disanja problema.

da; Noć

Topli zrak ne stisnuti vaše dišne ​​putove onako hladan i suh zrak može. Iz tog razloga, plivanje često je dobra aktivnost za osobe s alergijsku astmu. U bazenu, da ste disanja u toplom, vlažan zrak koji se neće isključiti pluća.

Uzmi ocjenu za astmu dobiti Akcijski plan Personalized