Valovi vrućine

Valovi vrućine su najčešći simptom menopauze, ali postoji niz medicinskih tretmana i self-help tehnike pobijediti vrućinu.

Nisu sve žene imaju valunge prolaze kroz menopauzu, ali većina ne. Tri od svake četiri žene u menopauzi imaju valunge. Oni karakterizira nagli osjećaj topline koja kao da dolaze niotkuda i širi kroz svoje tijelo. Mogu uključuju znojenje, lupanje srca, i crvenilo (crvenjenje) i varirati u težini od žene do žene.

Neke žene imaju samo povremene navale vrućine koja ih zapravo ne smetaju uopće, dok drugi prijavili 20 valunge dan, koji su neugodno, nemirno i neugodno.

Valovi vrućine obično se nastaviti još nekoliko godina nakon posljednjeg razdoblja. No, oni mogu nositi na mnogo, mnogo godina – čak i na svoje 70s ili 80s. Vjerojatno zbog promjene hormona koji utječu na kontrolu temperature u tijelu.

Uzroci su navale vrućine

Većina žena koje prolaze kroz prirodne menopauze iskustvo navale vrućine. No, postoje i drugi uzroci navale vrućine, uključujući

Žene često opisuju vruće rumenilo kao puzanje osjećaj intenzivne topline koja se brzo širi diljem cijelog tijela i lica “sve do vašeg čela” i koji traje nekoliko minuta. Drugi kažu da je toplina je sličan osjećaj kao pod suncem kreveta, osjećaj vrućine ‘poput peći “ili kao da je netko” otvorio malu zamku vrata u trbuh i stavite vruće ugljena u’.

Pogledajte ove video gdje žene opisuju što valunzi osjećaj.

Valovi vrućine se može dogoditi bez upozorenja tijekom dana i noći, ali tu su poznati okidači, uključujući vunastim skakači, posebno polo vrat, naglasio je osjećaj, pijenje alkohola ili kave ili jesti jako začinjenu hranu.

Mnoge žene naučiti živjeti s menopauza vezane valunga, ali ako oni stvarno ste vas gnjavi i ometa dan-to-dan život, razgovarajte sa svojim liječnikom o tretmanima koji mogu pomoći.

Najučinkovitiji je HRT koji je obično potpuno dobiva osloboditi od navale vrućine. A drugi lijekovi su se pokazali pomoć, uključujući vitamin E dodataka, neki antidepresivi, i lijek zove gabapentin, koji se obično koristi za liječenje napadaja.

Što je vruće u istoj razini osjećaj?

Imajte na umu da liječnici preporučuju da se ne uzimaju HNL, ako ste imali rak ovisan o hormonima kao što su dojke ili prostate raka.

Evo više informacija o pomoći za valunga od svog liječnika.

Žene često okrenuti na komplementarne terapije kao “prirodni” način se postupa svoje navale vrućine.

Tu su i male studije ukazuju da akupunktura, soja, cimicifuga, crvena djetelina, bor kora dodatak, folna kiselina, te Ulje noćurka može pomoći smanjiti valunge.

Grudi liječenje raka – prema Cancer Research UK, sedam od deset žena koje ste imali liječenje raka dojke imaju valunge, i oni imaju tendenciju da budu žešće i učestalije nego kod žena prolazi kroz prirodne menopauze. To je zato što kemoterapija i tamoksifenom tablete smanjuju razinu estrogena, prostate liječenje raka – ljudi koji imaju tretman za rak prostate također mogu imati navale vrućine, ponekad godinama.. Hormonska terapija izaziva valunge kod muškaraca snižavanjem količine testosterona u njihovom tijelu. Pročitajte savjete za muškarce s rakom prostate o tome kako bi se borila navale vrućine.

Međutim, istraživanje je fragmentaran, kvaliteta proizvoda može značajno varirati, a trajna sigurnost ove terapije još nije poznata.

Valunzi okidači

Važno je da vaš liječnik zna prije nego što se komplementarnu terapiju jer to može imati nuspojave (za štete primjer jetre zabilježen je s cimicifuga) ili mix loše s lijekovima na recept (crvena djetelina je neprikladan za žene koje uzimaju antikoagulanse).

Imajte na umu i to da soja i crvena djetelina sadrži biljni estrogen pa mogu biti nesigurni kod žena koje su imale rak dojke.

Pročitajte više o komplementarnim terapijama i da li oni rade.

Pokušajte ove svakodnevne savjete za ublažavanje pregrijavanja

Valovi vrućine su uglavnom bezopasna simptom menopauze. No, vrlo rijetko mogu biti znak raka krvi ili karcinoid (vrsta neuroendokrini tumor).

Posavjetujte se s liječnikom ako se, osim valunga, ti si bio bolestan s, na primjer, umor, slabost, gubitak tjelesne težine ili proljeva.

Sada čitati o najboljih namirnica za jelo tijekom menopauze.

Tretmani za navale vrućine

Pročitajte druge članke o menopauzi.

3/11 /

3/11 /

Sve o komplementarne i alternativne medicine, uključujući kako odabrati liječnika

Saznajte više o HRT-u, ranom menopauzom, podržava svog partnera i kako se nositi sa simptomima

izrezana kavu, čaj, i prestati pušiti, zadržati sobu cool, koristite ventilator – električni ili ručni – ako je potrebno, ako se osjećate flush narednih dana, sprej lice s hladnom vodom atomizer ili koristiti hladno paket gel (dostupan u ljekarnama), nose labave slojeve lakih pamuka ili svile odjeće, tako da se lako može uzeti neki odjeću ako pregrijati, imaju slojeve listova na krevetu umjesto popluna, tako da ih možete ukloniti kao što je potrebno i zadržati sobu kul ; sjeći na alkohol, pijuckati hladno ili ledeni pića, imaju mlake tuš ili kadu umjesto vrućeg jedan, promijenite vrijeme svog medicine. Ako tamoksifen je uzrok vaše valunge, Cancer Research UK pokazuju da pola doze ujutro i pola navečer

Komplementarne terapije za navale vrućine

Samopomoć lijekovi za navale vrućine

Je valunzi ništa brinuti?

Menopauza

Komplementarne i alternativne medicine

Menopauza