umor kada posjetiti liječnika

Gotovo svatko je premoren ili preopterećeni s vremena na vrijeme. Takvi slučajevi privremenog umora obično imaju uzrok identificirati i vjerojatno lijek.

Nepopustljiv iscrpljenost, s druge strane, traje dulje, je dublji i ne povlači se mirovanjem. To je gotovo stalno stanje umora koji se razvija tijekom vremena i smanjuje svoju energiju, motivaciju i koncentraciju. Umor na ovoj razini utjecaja vaše emocionalno i psihičko blagostanje, previše.

Misli o šteti sebi ili o samoubojstvu, zabrinutost da bi mogla naštetiti netko drugi

Većinu vremena umor može se pratiti na jedan ili više od svoje navike ili rutine, posebice nedostatak vježbanja. Također je uobičajeno povezana s depresijom. Ponekad je umor simptom i drugih temeljnih uvjeta koji zahtijevaju medicinski tretman.

Nabavite hitnu pomoć ako je vaš umor je povezano s problemom mentalnog zdravlja i vaši simptomi uključuju i

Također dobiti hitnu medicinsku pomoć ako je vaš umor popraćen bilo koji od sljedećih

Dobiti nekoga da vas odvede na hitnu ili hitnu skrb, ako umor popraćen

Poziv za sastanak sa svojim liječnikom ako umor traje čitavu dva ili više tjedana, unatoč trudi se odmoriti, smanjiti stres, izabrati zdravu hranu i piti puno tekućine.

posjetite svog liječnika

Bol u prsima, Pomanjkanje daha, nepravilni ili brzi rad srca, osjećaj da bi se mogao onesvijestiti, izrazita u trbuhu, zdjelici ili bol u leđima

Abnormalna krvarenja, uključujući krvarenje iz rektum ili povraćanje krvi, jaka glavobolja