ukusna hrana koja je srce zdravo

Ako imate visoki krvni tlak, visoki kolesterol, ili povijest srčanih problema, imate veći rizik od srčanog i moždanog udara. Možete smanjiti rizik tako što ovu malu izmjenu: U svaki obrok odaberite namirnice koje su dobre za srce.

Prema Zakonu o pristupačnoj zdravstvenoj zaštiti, mnogi zdravstveno osiguranje planira pokriti usluge preventivne skrbi, uključujući krvni tlak i kolesterol projekcije, bez troškova za vas. Uči više.

Centar za zdravstveno osiguranje

Jedite više povrća, voća i cjelovitih žitarica. Vlakna u tim namirnicama pomaže u smanjivanju “lošeg” LDL kolesterola. Stavi ovo na tanjuru uz svaki obrok do ovih dnevne količine: Najmanje 5 šalica voća i povrća i tri 1-pantera obroka cjelovitih žitarica dnevno.

Jedite više graha, mahunarke (kao što su leća), sjemenke i orašaste plodove. Vaš tjedni cilj: 4 serviranja bilo orašastih plodova, sjemenki i mahunarki poput crnog graha, garbanzos (koji se nazivaju slanutak), ili leća.

Put zdravije masnoće da rade za vas. Naklonost nezasićene masti, kao što su uljane repice, maslina i kikiriki ulja. Ova ulja su manje vjerojatno od maslaca ili svinjske masti začepiti vaše arterije.

Jedite ribu koja je bogata omega-3 masnih kiselina, uključujući i manje tune tuna, losos, srdele i. Omega-3 masne kiseline izgleda da niže triglicerida, borbe plaka u arterijama, niži krvni tlak i smanjiti rizik od abnormalnog srčanog ritma.

Jedite lean protein. Provjerite grah, orasi, riba i piletina svoj oslonac, i zadržati dijelove u provjeru. Udruga Srce sugerira jesti najmanje dva 3,5-pantera obroka ribe tjedno. Neki komadi mesa imaju više masti nego drugi, pa pogledajte za vitkije izbora. Ako žudite za neke vrste prerađevina – slanine, deli meso, hrenovke, kobasice, pileće nuggets, ili grčevit – ograničiti oni, previše.

Hraniti svoje tijelo redovito. Kada preskočite obrok, ti ​​si više vjerojatno da će prejesti kasnije. Za neke ljude, jesti 5 do 6 mini-obroka radi najbolje ograničiti kalorija, pomoći u kontroli šećera u krvi, te regulira metabolizam. Za druge, 3 obroka dnevno radi bolje, jer dodatni obroci mogu potaknuti prejedanje. Pogledajte koji pristup radi za vas.

Eksperimentirajte s novim okusima. Pokušajte koristiti sušene bilja i začina umjesto soli, koje mogu voziti svoj krvni tlak. Za piletine, pokušajte koristiti ružmarin, češnjak, ili kadulje. Za ribe, pokušajte kopar ili estragona. Vinegars su još jedan način da se živnuti osrednji hranu.

Vi \ ‘ll pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.

Vaša razina je trenutno

Čestitamo! Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je optimalno.

Čestitamo! Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne rasponu, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je granica visoka. Ako vaš LDL odlazi veći, ukupni razinu kolesterola mogao postati Borderline visoke. Razmislite smanjuje količinu hrane koju jedete s zasićenih masti i povećanje tjelesne aktivnosti. Ako dobijete više vježbe, vaša razina “dobrog” HDL kolesterola može povećati, što bi također moglo pomoći da se razina LDL i ukupnog kolesterola pod kontrolom.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL. HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupni razina kolesterola u poželjne raspona, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. To može značiti da je vaš nivo lipoproteina visoke gustoće (HDL), ili “dobrog” kolesterola, preniska. To je najbolje da imaju visoku razinu “dobrog” HDL i niske razine “lošeg” LDL jer HDL pomaže zadržati razinu LDL pod kontrolom. Pitajte svog liječnika za svoj HDL razini. Ako vaš HDL nizak, povećanje tjelesne aktivnosti mogu povećati, što može smanjiti razinu LDL.

Vaš ukupni razina kolesterola Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke, ali na sreću na razinu “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati i druge ne-mjereno povećanje LDL čestice nalik koja može povećati srčane bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline Visoko, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupna razina kolesterola je Borderline visoke. No, vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je optimalno. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni kolesterol je visok, ali se razina “lošeg” LDL kolesterola je blizu optimalnog. To bi moglo značiti da imate visoku razinu lipoproteina visoke gustoće ili “dobrog” HDL kolesterola, koji štiti od srčanih bolesti. Ili te mogao imati povišen sekundarne lipide, kao što je ne-HDL čestica koje povećavaju rizik od srčanih bolesti. Vaša razina LDL također može biti optimalna, ako uzimate lijekove statina. Molimo provjerite sa svojim liječnikom kako bi dobili potpunu lipidni profil i vidjeti ako možda trebati dodatno liječenje. U međuvremenu, više informacija o je kolesterol zdravlja.

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je Borderline visoke. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake!

Vaš ukupni razina kolesterola je visoka. Vaša razina “lošeg” LDL kolesterola je visoka, previše. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati lijekove, poput statina. Sljedeće lijekove, prehrambene i upute vježbe trebala rezultirati poboljšanjima.

Vaš ukupni razina kolesterola visoke, i vaš nivo “lošeg” LDL kolesterola je vrlo visok. Rad srušiti svoj ukupni kolesterol smanjuje razinu LDL kolesterola. To možete učiniti tako da vježbanje više i jesti manje hrane s zasićenih masti. Provjerite hrane oznake! Ako se bore kako bi se smanjio ukupne razine kolesterola i LDL kolesterola, liječnik može propisati statina ili druge lijekove snižavanje kolesterola.

Vi ćete pronaći savjete i trikove, kao i najnovije vijesti i istraživanja na kolesterol.