učinci pušenja tijekom trudnoće: opasnosti za vaše dijete

Ako je vaše zdravlje nije dovoljno da bi ste prestati pušiti, onda je zdravlje vašeg djeteta bi trebao biti. Pušenje tijekom trudnoće utječe na vas i zdravlje vaše bebe prije, za vrijeme i poslije rođenja djeteta. Nikotin (Ovisnost tvar u cigaretama), ugljični monoksid, i brojne druge otrove udišete s cigaretom iskazuju kroz krvotok i ići izravno na svoje dijete. Pušenje tijekom trudnoće volje

Što više cigareta pušite dnevno, veća svoje bebe šanse za razvoj ovih i drugih zdravstvenih problema. Ne postoji “siguran” nivo pušenja tijekom trudnoće.

Dim (koji se nazivaju pasivnim dima ili duhanski dim okoliša) je kombinacija dima iz zapaljene cigarete i dima exhaled kod pušača.

Dim koji gori od kraja cigarete ili cigare zapravo sadrži više štetnih tvari (katran, ugljični monoksid, nikotin, i drugi) od dima udiše pušač.

Smanjite količinu kisika na raspolaganju za vas i vaše beba raste; Povećajte vaše bebe srčanog ritma; Povećajte šanse za pobačaj i mrtvorođenčadi; Povećati rizik da beba se rađa prerano i / ili rođena s niskom porođajnom težinom; Povećavaju rizik vaše bebe od razvoja respiratorne (pluća) problema; Povećava rizik od prirođenih mana; Povećava rizik od sindroma iznenadne smrti novorođenčadi.

Ako redovito izloženi pasivnom pušenju tijekom trudnoće, imat ćete povećanu šansu za spontani pobačaj, mrtvorođenče, cijevni trudnoće, nisku porođajnu težinu djeteta i drugih komplikacija u trudnoći.

Bebe i djeca izložena pasivnom pušenju također mogu razviti astmu, alergije, češći pluća i uha, te su na veći rizik za sindrom iznenadne dojenačke smrti (SIDS).

Postoje mnogi prestanak pušenja programi dostupni će vam pomoći prestati pušiti. Pitajte svog liječnika za više informacija o tim programima.

Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći kick naviku

Savjeti za Žgaravica građena prema tradicionalnom; Zdrava Diapering: Osnovni; Posjete stomatologu za trudnice

Zdravi Recepti minus Heartbur; Zaštititi svoju obitelj od klice; Neugodno zbog inkontinencije?