trebate rheumatologist za liječenje vaše ra?

To je najbolje da posjetite liječnika koji zna reumatoidni artritis, iznutra i izvana. U idealnom slučaju, trebali biste vidjeti reumatolog – specijalist u artritis i srodne uvjetima.

Kada radite na Verrazano-Narrows, jedan od najvećih suspension mostova u svijetu, niske temperature i teške lifting stvarno može uzeti danak na svoje tijelo. Građevinski radnik Ivan Melendez mislio bol i oticanje on doživljava u rukama, ruke i noge su samo nuspojave svoj posao. Na kraju, bol je postala tako teška da je 52-godišnji stanovnik Staten Island nije bio u mogućnosti da rade na sve. “Moji prsti bili toliko natečen da nisam mogao savijati” Melendez sjeća. “Ja …

Ako to jednostavno nije moguće vidjeti reumatolog, tražiti liječnika primarne zdravstvene zaštite koji tretira mnoge ljude s RA.

Važno je liječiti svoje RA rano kako bi se spriječilo oštećenja zglobova. Potreban vam je liječnik koji je iskusan u propisivanju lijekova za to, čak i ako je vaš uređaj je blaga sada.

Ako ne možete vidjeti reumatolog, a zatim tražiti liječnika koji ima taj know-how ili koji će usko surađivati ​​s nekim tko ne.

To je jednostavan: morate biti u mogućnosti reći svom liječniku što se događa, a on bi trebao biti u mogućnosti da jasno komuniciraju podržati vas.

Vaš liječnik bi trebao pomoći da bolje razumiju svoju RA, što očekivati ​​od tretmana, a što komplementarni tretmani može pomoći ili naštetiti vašem stanju.

Da bi im najbolje odgovara, i razmišljati o

Ako imate liječnika koji nema sve osobine koje želite, vi svibanj biti u mogućnosti poboljšati situaciju. Reci im kako se osjećaš, i pitati za ono što vam je potrebno.

Ako ste još uvijek nezadovoljni, tražiti drugog liječnika. Provjerite s organizacijama kao što su artritis temelj ili College of reumatologiju za imena reumatologa u vašem području. Pitajte svog primarnog liječnika za njegu ili prijatelje.

Postavljajte pitanja, kao što su

Nakon što suzili izbor, provjerite termine za razgovor sa svakom od svojih prvih izbora. To će potrajati neko vrijeme i trud. Ali, to je vrijedno toga naći liječnika koji je dobar fit za vas.

IZVORI

Maryland Department of Health i mentalne higijene “. Odabir najboljeg doktora za Vas”

Artritis Danas: “Kada bih trebao vidjeti moj doktore?” i “Finding pravo doktore.”

Bolnica za specijalnu kirurgiju: “Kako Lijekovi odluke se donose u RA tretman.”

Bio-Medicina: “Što čini dobar liječnik?”