Testovi za oči i ispiti

Evo kratak vodič za posebne testove oka tvoja oka liječnik može obavljati tijekom oko ispita.

Ovaj test za oči pomaže liječnicima dijagnosticirati glaukom mjerenjem količine pritiska potrebnog poravnati dio rožnice. To se postiže postavljanjem lokalne kapi anestetika i boju u oči s tankom trakom papir premazan s bojom. Tučka boje je suze na površinu oka. Tlak se mjeri kao vrh tonometar lagano dodiruje oči. Ovaj instrument može drže u ruci ili pričvršćena na biomikroskop.

To su specijalizirani računalni testovi koji se koriste za stvaranje “karta” zakrivljenosti rožnice ili površine mrežnice. Test rožnice može pokazati narušavanja površine oka, kao što su otekline ili ožiljka, kao i stanja kao što su astigmatis m. Ovaj test rožnice mogu se koristiti za procjenu pacijenata prije nego podvrgnuti bilo kakvoj operaciji loma ili rožnice, kao i za montažu kontaktne leće. Ispitivanje retine može se koristiti za praćenje bolesnika s teškim uvjetima mrežnice, kao što su makularna degeneracija mrežnice i odvajanja.

Fluorescein angiogram je ispitivanje oko koristiti za procjenu cirkulaciju krvi u mrežnici. To je korisno u pomaganju dijagnosticiranje dijabetičke retinopatije, odvajanja mrežnice, te makularne degeneracije. Tijekom tog oka testa, posebnom bojom, pod nazivom fluorescein, ubrizgava u venu u ruci. Boja brzo putuje krvnih žila unutar oka. Nakon što dosegne oko, posebna kamera opremljena sa posebnim filtrima koji ističu boja se koristi za fotografiranje fluorescein budući da cirkulira da krvne žile u stražnjem dijelu oka. To će omogućiti liječniku da dijagnosticirati cirkulacije probleme, oticanje, curenje ili abnormalne krvne žile.

Tijekom tog oka testa, oko liječnik stavlja posebne kapi u oku koje uzrokuju učenik se rastegnuti (proširiti). Šireći zjenice, liječnik može ispitati svoju mrežnicu za bilo kakve znakove bolesti.