sve što trebate znati o avokada

Kathleen M. Zelman, MPH, RD, L; 19. lipnja, 2014

Avokado su miljenik odjeljku proizvesti. Oni su go-to sastojak za guacamole udubljenja na zabavama. I oni su također okreće se u svemu od salate i oblozi za smoothies, pa čak i kolače. Pa što, točno, čini ovaj kruškoliki Berry (da, to je u redu!) Tako super hranu?

Avokado nude gotovo 20 vitamina i minerala u svakoj porciji, uključujući kalij (koji pomaže u kontroli krvnog tlaka), lutein (što je dobro za oči) i folne kiseline (koja je ključna za popravak stanica i za vrijeme trudnoće).

Avokado je dobar izvor B vitamina, koji će vam pomoći u borbi protiv bolesti i infekcija. Oni također vam dati vitamine C i E, plus prirodne biljne kemikalije koje mogu pomoći spriječiti rak.

Avokado su malo šećera. Oni sadrže vlakna, koja pomaže da se osjećate puni više. U jednoj studiji, ljudi koji su dodali novi avokado pol do njihovog ručka bili su manje zainteresirani za jelo tijekom sljedeća tri sata.

Avokado su visoke u masnoće. No, to je mononezasićene masnoće, što je “dobra” mast koja pomaže u smanjivanju lošeg kolesterola, dok god ih jesti u umjerenim količinama.

Avokado ima puno kalorija. Preporučena veličina posluživanje je manji nego što biste očekivali: 1/5 srednje avokada (ili 1 unca) je 50 kalorija.

Pohranite avokado na sobnoj temperaturi, imajući na umu da oni mogu uzeti 4 do 5 dana da sazrijevati. Kako bi se ubrzao proces zrenja, stavite ih u papirnatu vrećicu zajedno s jabukom ili bananom. Kada su izvan kože su crne ili tamno ljubičasta i prinos na blagi pritisak, oni su spremni jesti ili u frižideru.

Operite ih prije rezanja tako prljavštinu i bakterije ne prenose s nožem na pulpa.

Dok guacamole je vjerojatno najpopularniji način da se jede avokado, također možete pire i bacanje s tjesteninom, zamjena za maslac ili ulje u svoje omiljene peče dobre recepte, ili širiti ili narezati na sendviče.

Kada naručujete u restoranu, ne zaboravite da nisu svi avokada jela stvoreni jednaki. Neki predmeti – poput avokada krumpir i peciva avokada jaje – su presvučeni u tijesto i prže, što ih čini znatno veći u oba kalorija i masnoća.

Ako imate alergije na lateks, razgovarajte sa svojim liječnikom prije dodavanja avokado na svoj način ishrane. Osobe s ozbiljnim alergiju na lateks može također doživjeti simptome nakon jela avokado.

IZVORI

Dreher, Critical Reviews M. u znanosti o hrani i nutricionizam, svibnja 2013.

Fulgoni, V. Nutrition Journal, 2 siječnja 2013.

Wien, M. Nutrition Journal, 27. studenog 2013.

Kristen Smith, RD, LD / CDN, Atlanta.

Udruga Srce: “Masti 101”, “mononezasićene masti”.

Hass avokado odbor.

Latex Allergy Association: “Alergija Fact Sheet”.

FDA: “Raw proizvoditi. Odabir i Posluživanje It Sigurno”

Objavljivanje: Istraživanje Dreher i Fulgoni je održana pod pokroviteljstvom Hass avokado Board hranjivi Research programa.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha