strah od ponovnog težine: Je li održavali od gubitka težine?

Za većinu svog odraslog života, Linda Thacker, 60, Norfolk, u Virginiji., Bio je težak. Kad je stigla ozbiljna o mršavljenja, učinila je to do velika.

Thacker, koji je 5 noga 3, otišao od 227 funti za 110 i za posljednjih 16 godina, ona je ga je zadržao off.

“Učinio sam to prehrane i vježbanja”, kaže ona. Cesta nije uvijek bilo lako – niti je to još uvijek – i ona je nosila s ogromnim strahom u početku.

“Imala sam strah da ću ga staviti pravo na povratak”, kaže ona. Ali Thacker, i bezbroj drugih koji su izgubili znatne količine težine, saznaje u lice da strah – i nad-vlada ga. Gubitak težine stručnjaci kažu strah od neuspjeha i vraćanju težinu su česti, ali postoje načini da se nose, uspjeti i držati se kreće.

Mnogi ljudi sa znatnom količinom gube na težini imaju manje od optimističnih očekivanja kad se krene na još jedan plan mršavljenja, kaže Daniel Stettner, PhD, direktor psihologije, UnaSource zdravlja, Troy i univerzitetski profesor psihologije, Wayne State University , Detroit, Mi. On je često savjetuje pacijente o mršavljenja.

Oni imaju dugu povijest dijeta “, kaže on.” Oni imaju višestruke veličine odjeće u ormaru. Oni su često očekuju da će povratiti.

Dio problema, Stettner kaže, je stav koji treba podesiti. “Tu je često taj generalizirani osnovni uvjerenje [iz dugoročnih dijeti] da sam ja samo neprestano dijeta. Ono što ćemo pokušati učiniti je dobiti ih vidjeti, OK to su vaši osjećaji i da ih posjedujete. Ali moramo dobiti ćete kupiti u ovom promjenom načina života. ” Oni nisu dijeta tako da oni mogu ići na krstarenje i upuštati se, na primjer, on im govori.

Da bi se ukinuti strah vraćanju težinu, Stettner savjetuje ljude odvojiti emocije od ponašanja. To znači, u dijelu, umanjuje svoje osjećaje deprivacije – i prihvatiti činjenicu da je životni vijek plan prehrane i vježbe, a ne dijeta i privremeni plan rada.

Kako doći do te točke, Stettner pita ljude da navesti razloge zašto žele izgubiti na težini, i da bude određen. Jedna žena koja je voljela ispeći pite i jesti ih je napokon odlučio svoj strah od njezinih dijabetesa gorim zbog njezine težine bila veća od ljubavi prema pite.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …