Srce prevencija napada: trebam izbjegli pasivnog pušenja?

Polovno izloženost dim je faktor rizika za srčani udar. Disanje rabljeni dim može uzrokovati stanice u krvi koji su odgovorni za zgrušavanja (trombocita) da postane ljepljiva, što krvi vjerojatnije da se zgruša. To može uzrokovati ugrušak u obliku koji mogu blokirati arteriju, što uzrokuje srčani udar ili moždani udar.

Dim također uzrokuje disfunkciju endotela, što čini arterije nisu u mogućnosti da se proširi. To stanje je povezano s većinu oblika kardiovaskularne bolesti kao što je hipertenzija, koronarne bolesti arterija, kroničnog zatajenja srca, bolesti perifernih arterija, dijabetes i kronične bubrežne (bubrega) neuspjeh.

Kemikalije u pasivnom pušenju također nadražuje sluznicu arterijama, nanoseći im da nabubri (upalu). Ova upala može suziti arterije, čime se povećava rizik od srčanog udara.

Mnoge studije su pokazale da je srčani udar stope ići prema dolje u područjima nakon što se dim-free donose zakoni. Ako pušite, najbolji način da se smanji rizik od srčanog udara je prestati. Ako ste redovito oko pušača, potaknuti ih zatvoriti ili dim u otvorenom koji će smanjiti količinu pasivnog pušenja drugima će disati. To je posebno važno ako ste prethodno imala srčani udar ili su s bolestima srca dijagnoze.

S