skrbnici obitelj u raka (pdqâ®): suportivna skrb [] -assessing njegovatelja potrebe

Pružatelj skrbi procjena je učinjeno kako bi saznali ako skrbnik treba pomoć u caregiving ulozi.

Učestalost i Mortalit; Procijenjena novih slučajeva i smrtnih slučajeva od sarkoma mekih tkiva u Sjedinjenim Državama u 2014. godini: [1; Novi slučajevi: 12,020; Umrli: 4,740; Sarkomi mekog tkiva su maligni tumori koji nastaju u bilo kojoj od mezodermalni tkiva ekstremiteta (50%), debla i retroperitoneum (40%), ili glave i vrata (10%). Zabilježene međunarodne incidencije stope u rasponu od 1,8 do 5 na 100,000 godišnje [2. Čimbenici rizika i genetski faktor; Rizik od sporadičnih mekih tkiva sarkoma …

Procjena skrbnik trebao pogledati, ne samo ono što je pacijent treba roditelju raditi, nego i što skrbnik je spremna i sposobna učiniti. Pružatelj skrbi soj se može dogoditi kada je obitelj skrbnik nema znanje potrebno da se brine za pacijenta. Tim zdravstvene zaštite može podržati roditelju u ovom području.

Obitelj skrbnika izvijestiti mnogo problema sa svojim caregiving iskustva. Procjena se obavlja kako bi saznali što su problemi, kako bi se dati skrbnik pravu vrstu podrške. Usluge podrške mogu pomoći skrbnik ostanu zdravi, naučite caregiving vještine, i ostati u caregiving ulogu, a svi oni pomažu pacijentu, kao dobro.

Neki od čimbenika koji utječu na njegovatelja naprezanje

Pružatelj skrbi blagostanje procjenjuje se na nekoliko područja kako bi saznali što vrsta pomoći potrebna.

Ne postoji standardni alat za procjenu njegovatelja. To može biti različit za svaku skrbnika i obitelji. Neki od faktora ocijenjenih su kultura, dobi, zdravstvenog, financije, te uloge i odnose. Usluge podrške tada može biti izabran za pomoć, gdje skrbnik je to potrebno.

Kultura

Istraživanja su pokazala da je obiteljska kultura utječe na to kako se nositi s njegovatelja ulogu. U nekim kulturama, obitelj odluči ne dobiti bilo koji pomoć izvana. Osobe koje nemaju pomoć izvana ili pomoć od drugih članova obitelji su obično više depresivni od onih koji primaju pomoć iz drugih izvora.