screening raka endometrija (pdqто): skrining [] -summary dokaza

Odvojeni PDQ sažeci na endometrija raka Preventio; Endometrija Rak treatmen; i maternice sarkom Liječenje su također dostupni.

Velike farmaceutske tvrtke kontinuirano istraživanje i razvoj novih lijekova i tretmana, koji moraju biti prikazane biti siguran i učinkovit prije nego što ih liječnici mogu propisati bolesnicima. Kroz vrata maternice cancerclinical ispitivanjima, znanstvenici su testirali učinak novih lijekova i tretmana na skupini dobrovoljaca s rakom vrata maternice. Nakon strogi protokol i korištenje strogo kontroliranim uvjetima, istraživači su procijenili tretmane u razvoju i mjerenje sposobnosti novog lijeka ili terapije na …

Prednosti

Nema dokaza da je screening ultrazvukom (na primjer, endovaginal ultrazvuk ili transvaginalne ultrazvuk) smanjuje smrtnost od raka endometrija. Većina slučajeva raka endometrija (85%) se dijagnosticira na niskoj fazi zbog simptoma, a stopa preživljavanja su visoke.

Harms

Na temelju čvrstih dokaza, screening asimptomatski žene će rezultirati nepotrebnim dodatnim biopsija zbog lažno pozitivnih rezultata. Rizici povezani s lažno pozitivnih testova uključuju anksioznost i komplikacije od biopsije.

Endometrija Uzorkovanje (biopsija)

Prednosti

Ne postoji dovoljno dokaza da je screening by endometrija uzorkovanja (tj biopsija) smanjuje smrtnost od raka endometrija. Većina slučajeva raka endometrija (85%) se dijagnosticira na niskoj fazi zbog simptoma, a stopa preživljavanja su visoke.

Harms

Na temelju čvrstih dokaza, biopsija endometrija može dovesti do nelagode, krvarenja, infekcije i rijetko maternice perforacija.

Ova informacija se proizvodi i osigurava Nationa; aj; Institut (). Informacije u ovoj temi mogu se promijenila otkad je napisano. Za najnovije informacije, obratite se Nationa; aj; Zavod putem web stranica Internet na http: /; cancer.gov ili nazovite 1-800-4 raka.

 Javni Podaci iz Nacionalnog instituta za rak