Rani MS simptoma / znakova upozorenja

Kada imate multiple skleroze (MS), vaš imunološki sustav napada svoj središnji živčani sustav, koji utječu na vaš mozak, kičmena moždina i optičke živce. Simptomi mogu varirati, a dolaze i odlaze, što je ponekad teško dijagnosticirati. Ti bi mogao imati jedan simptom, a potom mjeseci ili godina kasnije imaju potpuno drugu, ne shvaćajući dvije povezane. U jednoj studiji, ljudi je otišao u prosjeku 7 godina između njihovog prvog MS simptoma i dijagnoze.

: Poznata lica multiple skleroze

Za mnoge ljude, prvi simptom multiple skleroze nalazi se u očima. Često, MS uzrokuje optički neuritis, stanje koje oštećuje živčane povezuje oka do mozga. To obično utječe samo jedno oko, ali u rijetkim slučajevima uključuje oboje. Simptomi uključuju

Često, simptomi bolje na vlastitu u roku od nekoliko tjedana ili mjeseci. Ali, ako imate ove simptome, posjetite svog liječnika odmah.

Ostali uvjeti oka povezane s MS-om donijeti na dvoslike i nehotične pokrete oka.

Prvi simptomi MS svibanj također biti neobične senzacije oko vašeg tijela, uključujući

Još jedan čest rani simptom MS-a je ekstremni umor. Vi svibanj osjećati iscrpljeno, čak i ako niste bili vrlo aktivni. Vi svibanj biti umorna čim se probudite ujutro.

Kada se vježba, vi svibanj dobiti umorna i slaba čim vaše tijelo grije. Vi svibanj također imaju problema s kontroliranjem određene dijelove tijela, kao što su vaše stopalo ili nogu, a tijelo je grijao se. Kao što odmoriti i ohladiti, ovi simptomi su vjerojatno da će otići.

MS može dovesti do lošijeg koordinacije, što je teško hodati. Simptomi mogu uključivati