pronalaženje tretman za tip B gripe (2003)

upućivanje

Tip A je najteže od influenzas, odgovoran je za široku pandemija, ali tip B gripe može izvršiti tešku ruku tijekom jeseni i zimskih mjeseci, što čini polovici slučajeva gripe dijagnosticiran u većini godina.

Nažalost, popularni antivirusni tretman za vrstu gripe, amantadin, a njegov derivat, rimantadine, ne rade protiv soja tipa B. Sada, theernment podržan istraživači Lawrence Pinto, Ph.D., i Robert A. Jaganjac, Ph.D., Sc.D. sa Sveučilišta Northwestern, shvatio zašto.

Influence A virus ne može učiniti bilo koji pravi štetu dok njegov genetski materijal ulazi jezgru stanice domaćina, što omogućuje da napravite kopije sebe. I to je M2 proteina pora, kao što su “kanal” na površini virusa-koji omogućuje da se to dogodi, dopuštajući kiselina ući u česticu virusa na “popustiti” genetski materijal virusa.

genetski materijal gripe virusa počinje život zaključana u središtu virusa. Kada virusna čestica se veže na stanicu domaćina, postaje okružena kisele, membranskom mjehurića unutar stanice. M2 protein djeluje kao neka vrsta “safecracker”, omogućujući kiselina kretati unutar virusa, a uzrok genetski materijal da se popustiti iz drugih obližnjih dijelova. Osim toga, oblačića kiselina okolina uzrokuje hemaglutinin mijenjati oblik, poking rupa u balonu. Zajedno, ovi postupci omogućuju sadržaj virus, naime, njegova RNA-prosuti i pronaći svoj put do jezgre.

Vezanjem na M2 proteina, međutim, amantadin čepovi pore na kanalu kiselo vođenje, čuvanje genetskog materijala zaključana sigurno daleko u virus i zaustavljanju virusa da se kopira.

Dr. Pinto i Lamb su identificirali protein na B tipa virusa koji, poput je M2 proteina, pomaže pomaknuti kiselinu u virus, otključavanje RNA iz unutrašnjosti čestice virusa. No, umjesto da se veže na amantadin, kao što je M2 proteina radi, B-M2 proteina odbija lijek, objašnjavajući zašto amantadin ne radi protiv soja tipa B.

Uz bolje razumijevanje biologije B-M2 proteina, znanstvenici mogu razviti nove lijekove koji se može isključiti virus na isti način amantadin isključuje tip virusa.

JA Mould i sur. Gripa B virus BM2 protein ima ionsku aktivnost kanala koja provodi protone preko membrane. Dev Cell 5 (1): 175-84. DOI: 10,1016 / S1534-5807 (03) 00190-4 (2003).