procjenu boli kod djeteta – Pregled tema

Kad je dijete u bol, njegovi roditelji obično to znam. No, bol može biti teško za dijete da opisati. Starije dijete može biti u mogućnosti opisati bol oštra ili grčeve ili reći je li u pitanju bol i ide (s prekidima). Dijete u dobi od 18 mjeseci do 3 godine između svibanj žale na bolove i reći vam on ili ona ne osjeća dobro. No, znakovi boli u vrlo male djece ponekad može biti teško prepoznati. Pazi za promjene u tome kako se vaše dijete ponaša.

Neobične rak djetinjstva su tumori rijetko vidi u djece; Rak u djece i mladih je rijetkost. Od 1975. godine broj novih slučajeva raka u djetinjstvu polako se povećava. Od 1975. godine broj umrlih od raka u djetinjstvu je smanjena za više od polovice; Neobične raka toliko su rijetki da većina dječje bolnice mogli vidjeti manje od šačice neke vrste u nekoliko godina. Budući da su neobični oblici raka su tako rijetke, nema mnogo informacija o tome što tretman radi …

Promjene u uobičajenom ponašanju. Vaše dijete može jesti manje ili postati nervozna ili nemirna; Plakanje, stenjući, ili dah-holding; Plač koji se ne može utješiti Izrazi lica, kao što je namršteno čelo, a naborana čela, zatvorene oči, ili ljutog izgled; Promjene spavanja, poput buđenja često ili spava više ili manje nego što je uobičajeno. Čak i djeca u teškim bolovima mogu uzeti kratki naps jer su tako umorni; pokreti tijela, kao što je stvaranje šake, čuvanja dijela tijela (pogotovo dok hoda), udaranje, držeći se tko njega ili nju drži, ili ne kreće.