Problemi s erekcijom i disfunkcije

Erektilna disfunkcija Trendovi

Čovjek je penis postaje uspravno kada je jedan od njegovih osjetila-vida, zvuka, okusa, dodira ili mirisa stimulira i on postaje uzbuđena. Njegov središnji živčani sustav šalje živčane impulse koji povećavaju protok krvi u penisu. Kao što krv teče u penis, penis dobiva veći i teže. Krvne žile koje odvod krvi iz penisa blokirane toliko da krv ostaje u penisu, održavajući erekciju.

Većina montaža problemi uzrokovani su kombinacija tjelesnih i psiholoških faktora.

Fizička uzroci problema erekcije može uključivati ​​bolesti, ozljede ili komplikacija operacije (kao što su uklanjanje prostate raka) koji ometaju živčanih impulsa i protok krvi u penis. Kada živčani sustav ne može prenositi uzbudenja u signale, ili kada su krvne žile u penisu ne može ispuniti ili ostati napunjena krvlju, čovjek ne može imati erekciju.

Fizička uzroci problema erekcije su

Psihološki uzroci problema erekcije uključuju depresiju, anksioznost, stres, bol i probleme s vezama. Oni ometati proces erekcije koje odvlače pažnju čovjeka od stvari koje bi mu inače izazivaju ili smanjenja efekta oni obično imaju na njega.

Psihološki problemi čine oko 40% problema erekcije. Montaža problemi u muškaraca mlađih od 50 godina su više vjerojatno da će biti uzrokovan psihološkim problemima. Psihološki uzroci problema erekcije uključuju sljedeće

Erektilna disfunkcija (impotencija) odnosi se na čovjeka nemogućnost postizanja ili zadržavanja erekcije koja je dovoljna da imaju spolni odnos. To ne znači nedostatak seksualnog interesa ili želje, a čovjek može ili ne mora biti u mogućnosti da imaju orgazme ili ejakulat. Erektilna disfunkcija može pojaviti u bilo kojoj dobi. Povremene epizode se smatra normalnim, a često i ne znači da postoji ozbiljan problem. Liječnici vole pojam erektilne disfunkcije zbog impotencije.

Erektilna disfunkcija može biti povezana s drugim zdravstvenim stanjem, kao što su

Mnogi lijekovi mogu uzrokovati erektilnu disfunkciju.

Lijekovi koji uzrokuju erekcije može se koristiti za erektilnu disfunkciju od tjelesnih problema. Također se može koristiti uz savjetovanje za liječenje erekcijom problema koji imaju psihičke uzroke. Većina muškaraca ne imati ozbiljne nuspojave od tih lijekova. Ali, ako imate erekciju koja traje dulje od 3 sata, nazovite svog liječnika odmah.

William H. Blahd, Jr., MD, FACEP – Hitna Medicin; David Messenger, MD

14. studeni 2014