povezanih s dijabetesom visoke i niske razine šećera u krvi-prevencija

Dijabetes trendovi

Iako je razina šećera u krvi (hiperglikemija) i niska razina šećera u krvi (hipoglikemija) imaju vrlo različite simptome i tretmani, oni su uzrokovane šećera u krvi i inzulina neravnoteže. Koraci koje je potrebno da kontrolira razinu šećera u krvi će pomoći spriječiti i visoke i niske razine šećera u krvi.

Možete poduzeti korake kako bi se spriječilo visoke i niske hitnim šećera u krvi.

Koristite ispitivanja šećera u krvi kod kuće kako bi se utvrdilo da li je razina šećera u krvi je u svom ciljnog raspona. Rad sa svojim liječnikom kako bi postavili svoje individualne ciljeve liječenja. Ako dosljedno može održavati tu razinu kontrole, imat ćete vrlo malo hitnim slučajevima razine šećera u krvi.

Roditelji mogu pomoći svom djetetu naučiti kako spriječiti niske razine šećera u krvi i razine šećera u krvi.

Bez obzira koliko vješti ste u nadzoru i kontroli razine šećera u krvi, još ste na rizik za visoke ili niske razine šećera u krvi koje se doveo je na stresne situacije. Stres može utjecati na svoje tijelo, razinu šećera u krvi na dva načina

Stres može biti i mentalno i fizički. Neki primjeri stresa uključuju bolest, loš dan na poslu, a tvrd problema kod kuće. Kada ste pod stresom, vaša razina šećera u krvi mijenja. Za više informacija, upravljanje stresom.

Slijedite svoj plan liječenja; Provjerite svoju razinu šećera u krvi redovito za otkrivanje ranih promjena prije hitne razvija. Počastite svoje simptome visoke ili niske razine šećera u krvi brzo kako bi se spriječilo više problema; Kontrola stresa kako bi se spriječilo razinu šećera u krvi od povećanja polako tijekom nekoliko dana; Limit koliko alkohola pijete. Nemojte piti alkohol ako imate problema s prepoznavanjem rane znakove niskog šećera u krvi; Poduzmite mjere opreza kada se vozite i ne vozite ako je razina šećera u krvi ispod 70 miligrama po decilitru (mg / dl).

To mijenja način na koji tijelo koristi inzulin, što je uglavnom problem za osobe s dijabetesom tipa 2; To može uzrokovati da se promijeniti način na koji se brine o sebi, problem za sve osobe s dijabetesom.