povećane prostate: Transuretralna igla ablacija – Pregled tema

Transuretralna igla ablacija (TUNA) se koristi za liječenje uvećanu prostatu (benigna hiperplazija prostate ili BPH) sa sredstvom bez igle u obliku koji daje toplinu do vrlo preciznih područja prostate. Uređaj se umeće se u mokraćnu cijev unutar cijevi (kateter) koji štiti druga tkiva od toga da bude spaljena. Toplina uništava određena područja koji blokiraju protok mokraće iz mokraćnog mjehura. To ublažava BPH simptome. Postupak ne zahtjeva noćenje u bolnici.

Igla ablacija ima minimalne komplikacije. Dva najčešća su nemogućnost mokrenja (retencija urina) u prva 24 sata nakon operacije i bol tijekom mokrenja. Seksualna sposobnost obično ne utječe. 2

Glavne prednosti ovog tretmana su

Glavni nedostaci ovog tretmana su

To može biti učinjeno bez noćenje u bolnici; Ima kratko vrijeme oporavka, iako se simptomi mogu trajati i dulje za poboljšanje; Ima minimalne nuspojave.

Izvješća su upozorili da su u malom broju slučajeva tune je izazvao teške ozljede i komplikacije, uključujući oštećenje penisa i mokraćne cijevi. Ozljede su potrebne urostomies, djelomična amputacija penisa, i druge postupke. U prosincu 2000., US Food and Drug Administration (FDA) izdala upozorenje o tim ozljedama.

Vi ste više vjerojatno da će trebati još jednu operaciju za BPH kasnije. ; To ne može raditi dobro za ljude koji imaju velike prostate.