pitke vode za zdravlje

Kao što je ljeto stiže, temperature zagrijati. I kao što smo postali aktivni, tako se i mi.

Tijekom vježbanja, piti rano i često. Istraživanja pokazuju vježbe pod toplim ili vrućim i vlažnim uvjetima može uzrokovati dehidraciju u samo 30 minuta. Stoga je važno konzumirati tekućine, ne samo za vrijeme i nakon vježbanja, ali i prije treninga ili napornih aktivnosti; Ne čekajte da ste dehidrirani početi piti. Pijenje u dehidriranom stanju može uzrokovati gastrointestinalne nevolji; College of Sports Medicine preporučuje da sportaši piti dovoljno tekućine kako bi u potpunosti zamijeniti izgubljene znojem tijekom njihovog djelovanja. U najmanju ruku, piti 8 do 10 unci fluid svakih 15 minuta tijekom vježbanja; Kada je aktivan, ne oslanjaju na vaš osjećaj žeđi. Kada su vruća i znojna, žeđ mehanizam može isključiti brzo, a vi svibanj ne shvate što je potrebno tekućine. Piti na rasporedu; Provjerite boju urina. Ako vaš urin izgleda poput boje soka od jabuke, vjerojatno ste dehidrirani. Ako izgleda više poput boje limunade, vjerojatno ste dobro hidrirani.

Intenzivnija aktivnost u ovom vremenu u pravilu znači da se više znoje. Kako možete zamijeniti tjelesne tekućine gubiš? A da li vi stvarno trebate?

Neka je odgovor na drugo pitanje na prvom mjestu. “Da!” prehrana stručnjaci kažu naglašeno. “Većina ljudi hodaju okolo u umjereno dehidriranom stanju”, kaže Susan Kleiner, PhD, RD, autor energije jesti. Prema Kleiner, svi trebamo “minimum” od 8 do 12 šalica tekućine dnevno, čak i više za zamjenu tekućine gubite vrijeme vježbanja. Od tih 8 do 12 čaša, Kleiner savjetuje najmanje 5 šalica se čista voda.

Kleiner objašnjava da izgubite oko 4 šalice vode po satu vježbanja, ovisno o tome koliko ste vagati i koliko – i koliko brzo – što znojiti. Umjerena vježba u blagoj klimi, vjerojatno će rezultirati gubitkom od 1 do 2 litre tekućine na sat kroz znoj. Intenzivnije vježba ili više ekstremnih temperature, veći gubitak tekućine.

Ako ne napuniti svoje tekućine izgubljene tijekom vježbanja, trebat će umor umor rano, a svoju izvedbu će biti umanjena “, kaže Kleiner.” Ako ne napuniti tekućine nakon vježbanja, vaš nastup na uzastopnih dana će propadati, a svoje dugoročno zdravlje može biti u opasnosti.

Prema Udruzi National Athletic trenera, kaže Kleiner, dehidracija dehidracija može utjecati na vašu fizičku izvedbu nakon manje od sat vremena vježbe – čak i prije ako počnete raditi u dehidriranom stanju. On također može povećati rizik od razvoja simptoma sunčanica, kao što su toplinski grčevi, toplinska iscrpljenost toplinske iscrpljenosti, a toplinski udar moždani udar.

To je ne samo sportaši – čak i vikend sorta – koji su dehidrirani, kaže Jakov Teitelbaum, MD, autor iz umorno do fantastičnih !: priručnik za kreću izvan kroničnog umora i fibromijalgije. Jer ni sjedeći on predlaže: “Jednostavno povremeno obratite pažnju na usta i usne Ako su suha, vi ste žedni i trebaju više vode.”.

Dehydratio; može biti ozbiljan problem za svakoga, ali djeca i starije osobe su pod većim rizikom, u skladu s Gatorade Sports Science Institute. Nudi ove savjete kako bi izbjegli dehidraciju

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha