otkriti Vijetnamska kuhinja

Smješten u sparno jugoistočnoj Aziji, maleni zemlje Vijetnam – 1000 milja dugo, ali samo 35 milja širok – ogrezao u kulinarske tradicije sve svoje vlastite. I Vijetnamski hrana je brzo postaje jedan od najtoplijeg načina za jazz američki kalorija svjesni stolom.

“To je, naravno, zdrava hrana, ali i onaj u kojemu svaki jelo je eksplozija okusa – tako da dođi osjećajući se kao da ste pojeli nešto uistinu spektakularno, ali niste konzumirali puno kalorija”, kaže Mai Pham , kuhar i vlasnik Lemongrass restoranu u Sacramentu, u Kaliforniji., a autor užitaka vijetnamski tablici.

Vijetnam je omeđeno Kine na sjeveru, i Laosu i Kambodži na zapadu. Njegov najjužniji umače u zaljevu Tajlanda, a njegovi istočne obale graniči South China Sea. Kao rezultat toga, zemlja je postala neka vrsta catchall za najbolje od različitih vrsta jugoistočne Azije kuhanja. Krajnji rezultat je stil koji je jedinstven.

Vijetnam hrana posuđuje malo od svake kulture, ali ga stavlja zajedno na način koji je jedinstven po sebi “, kaže Nancie McDermott, autor brz i jednostavan vijetnamski.” To je vrlo je individualna vrsta kuhinje gdje se puno jela pomiješana za stolom, tako da je točna kombinacija što se pojede često je prepušteno individualnoj restoranu.

Dok azijski kuhanje općenito koristi puno flavorful bilja i začina, u Vijetnamu ima manje izbora, ali veći okusa. Razlog? Bilje ne samo koriste kako bi se poboljšala hranu; oni su dio samog obroka.

“Tradicionalni Vijetnam stolom uvijek sadrži zdjelu salate u koju stavimo nekoliko vrlo flavorful bilja kao što su metvica, Vijetnam korijander (Rau ruma), crvena perilla i zelene perilla [kao matičnjak]”, kaže tham.

A to ne znači samo crtica to i posipati to. Tipična Vijetnamski obrok je prepun komadićima svježeg bilja koje se režu (ne sjeckani) u svakom pojedinom zdjelu za posluživanje.

Snizili smo cijeli list u dva tako da postoje velike komade “, kaže tham.” Kad zagristi u njega, dobiti pravi praska okusa.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Piletina, Čokolada, salate, deserti, juha