nesvjestica tijekom mokrenja (mokrenje sinkopa): što ga uzrokuje?

Mokrenje (ili post-mokrenja) sinkopa je i nesvjestica tijekom ili, još češće, odmah nakon mokrenja zbog teške pada krvnog tlaka. Mokrenje sinkopa je najčešće u starijih muškaraca i obično se javlja noću nakon dubokog sna.

Točan uzrok mokrenja sinkopa nije u potpunosti razumio. Ali to može biti povezano s otvorom (vazodilatacije) krvnih žila koje se javlja kada ustajanja i stoji na WC ili koja se javlja kod naglog pražnjenja punog mjehura. To je mislio da će rezultirati u nagli pad krvnog tlaka.

Ostali faktori koji mogu imati ulogu u mokrenja sinkope uključuju

Mokrenje sinkopa je neobično i treba vrednovati od strane liječnika, jer to može upućivati ​​na podlozi zdravstveno stanje. Prevencija mokrenja sinkopa ovisi o prepoznavanju čimbenika koji pridonose mokrenja sinkopa i izbjegavajući ih.

Sprječavanje mokrenjem sinkopa

Neke strategije koje bi se moglo zaključiti kako bi vaš suprug bi se izbjeglo mokrenjem sinkopa i moguće rezultira ozljede su

Koliko god je to moguće, čime se osigurava kat sa svog kreveta u kupaonicu je sagom ili podstavljene također je dobra strategija za izbjegavanje ozljeda od mogućeg pada.

S

posjetite svog liječnika