ne dijeta soda zapravo uzrokovati debljanje? što kažu stručnjaci

Tip “dijeta soda” i “težinu” u svoje omiljene tražilice, a vi svibanj biti iznenađeni što ćete naći.

“Pijte više dijeta soda, dobiti više težine?”, Pita jedan naslov. “Dijeta soda: Vrata na debljanje” viče drugi.

U nedavnom potrazi za popularne web preglednik, 49 od prvih 50 pogodaka bili su za priče upozoravaju dijeta soda piju da su pića mogli bi ih pakirati na funti.

Jedina iznimka bio je Wikipedia za “dijeta soda”, koja je također ukazao na debljanje zabrinutost.

Ako vjerujete u ono što ste pročitali na internetu, jasno je da je pijenje dijeta gazirana pića uzrokuje debljanje, zar ne?

Možda, ali vjerojatno ne, pretilost istraživač Barry Popkin, PhD, govori. Ono što je jasno jest da je znanost daleko od uvjerljiv.

Ispostavilo se da sve vijesti i blog postove navode iste nekoliko studija: Istraživanja u štakora provela dva istraživača na Sveučilištu Purdue i dvije studije koje su uslijedile soda piju tijekom vremena.

Popkin, koji je na čelu podjelu prehrane epidemiologije na University of North Carolina, Chapel Hill, kaže nitko od studija čini uvjerljiv slučaj da niti jedna kalorija gazirana pića doprinose debljanje.

Bez prijatelj bezalkoholnih pića industrije, Popkin vlastita istraživanja povezuje šećera zaslađena gazirana pića s pretilošću, a on je vodio globalni napor da se automata koji ih prodaju iz škola.

“Blogeri u svijetu su se zakvačiti na ideji da prehrana sokovi uzrokuju pretilost, ali znanost jednostavno nije tu da kopiju”, kaže Popkin.

U analizi objavljenoj prošle godine, Popkin i koautor Richard D. Mattes, PhD, MPH, RD, koji je profesor prehrana na Sveučilištu Purdue, ali nije bio uključen u studiju štakora, pregledao istraživanja ispituje utjecaj umjetnih sladila na težina.

Našli su malo potpore za pojam da nema kalorija sladila stimuliraju apetit i doprinose gojaznosti na neki drugi način, ali kažu potrebno je više istraživanja kako bi bili sigurni.

Kad Purdue istraživači Susan Swithers, PhD, i Terry Davidson, PhD, objavio svoje prve studije u štakora dizajniran za testiranje svoju teoriju da umjetni zaslađivači mijenjaju sposobnost tijela da regulira unos kalorija, oni nisu bili spremni za novinare pažnju svojih istraživanja primili.

zdrave, ukusne recepte, od te časopis Eating well.

Dok ste vježbanje, trebali brojati između …