nasilje u obitelji: emocionalno zlostavljanje, fizičko zlostavljanje, zanemarivanje, i još mnogo toga

Nasilje u obitelji je zlostavljanje se događa u osobnom odnosu. To se može dogoditi između prošlih ili sadašnjih partnera, supružnika ili dečke i djevojke.

Zlostavljač može koristiti straha, zastrašivanje i prijetnje da zadrži kontrolu nad drugom osobom. On ili ona može djelovati ljubomoran, kontrolu ili posesivni. Ovi rani znakovi zlostavljanja može dogoditi ubrzo nakon početka veze i može biti teško uočiti na prvi pogled.

Nakon što je odnos postaje ozbiljniji, zlouporaba može pogoršati.

Novac nevolje i problemi s drogom ili alkoholom može učiniti više vjerojatno da se zlostavljanje neće dogoditi.

Zlostavljanje je također čest u mlade koji se datira. Često se događa kroz kontrolu ponašanja i ljubomore.

Važno je da biste dobili pomoć. Razgovarajte s nekim kome vjerujete, kao što je prijatelj, kao centar za pomoć ili liječnika. U razgovoru s nekim može pomoći da napravite promjene koje su vam potrebne.

Zlostavljač može početi prijetnje, nazivajući druga imena osoba, a lupanje vratima ili razbijanje jela. To je oblik emocionalnog zlostavljanja koja se ponekad koristi kako bi se osoba osjeća loše ili slabo; Fizičko zlostavljanje koje počinje s šamar moglo dovesti do udaranje, guranje, i gušenje tijekom vremena; Kao način za kontrolu osoba, zlostavljač može napraviti prijetnje nasiljem nad djecom te osobe, drugim članovima obitelji ili kućnih ljubimaca; Zlostavljači se također kontrolirati ili uskratiti novac da bi se osoba osjećati slabo i ovisni. To se zove financijska zlostavljanje; Nasilje u obitelji uključuje i seksualno zlostavljanje, kao što prisiljava osobu da imaju seks protiv svoje volje.

Vaš prvi korak je da se obratite lokalnom zagovaranja grupe za podršku, informacije i savjete o tome kako ostati siguran. Nazovite National nasilju u obitelji Hotline na 1-800-799-SAFE (1-800-799-7233) za najbliže program. Otvorena linija dostupna 24 sata dnevno, 365 dana u godini, na engleskom, španjolskom i drugim jezicima.