manometrije jednjaka otkriti gutanju problema

Manometrije jednjaka je test koristi za identifikaciju gutanju problema. Mjeri snagu i mišićnu koordinaciju svoj jednjak kad progutati. Jednjak je “hrana cijev” koja vodi od usta do želuca.

Vaš želudac. Ne mogu živjeti bez njega, ali zašto se to uzrokovati toliko problema? Čitatelji koji su htjeli znati napravio ovaj gornji priča o 2008. godini; Ovdje su druge teme uključene među 10 najgledanijih probavnih priča o za 2008. godinu; 9 Iznenađujuće činjenice o vašem Stomac; Burps, Plin, režeći: Upravljanje neugodno stanje; Top 10 Gorušica uzrokuju hrane; Gorušica: Hrana za Avoi; Jogurt kavu tužio Više zdravstvenih tvrdnji …

Jednjaka manometrije test može se dati za ljude koji imaju sljedeće uvjete

Vaš jednjak prenosi hranu iz svog grla prema dolje na svoj trbuh i valovitog gibanja zove peristaltika. Manometrije će pokazati koliko dobro jednjak može obavljati peristaltiku. Manometrije također omogućuje liječniku ispitati mišićna ventil koji povezuje jednjak s trbuha, zove se donji ezofagealni sfinkter ili LES. Ovaj ventil opušta dopustiti hranu i tekućinu za ulazak u želudac. Ona zatvara kako bi se spriječilo hrane i tekućine kreće iz želuca i back up jednjak.

Poremećaji s peristaltiku i LES funkciju može izazvati simptome poput gutanja poteškoće, žgaravica, ili bol u prsima. Informacije dobivene iz manometrije može pomoći liječnicima da identificiraju problem. Informacije je također vrlo važno za borbu protiv refluksa operacije.

Prije nego što manometrija, svakako obavijestite svog liječnika ako ste trudni, imaju pluća ili srčanog stanja, bilo kakvih drugih zdravstvenih problema ili bolesti, ako ste alergični na neke lijekove.

Također, obavijestite svog liječnika o svim lijekovima koje uzimate. Postoje neki lijekovi koji mogu ometati manometrije jednjaka. To uključuje

Ne prekinuti nikakve lijekove bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom.

Nemojte jesti ili piti ništa osam sati prije nego što manometrija.

Tijekom manometrije jednjaka, mali (oko 1/4 inča u promjeru) fleksibilna cijev je prošao kroz nos, dolje svoj jednjak, a u svoj želudac. Niste sedativima, iako je aktualna anestetik (lijek na ublažavanje boli) može se primijeniti na nos kako bi prolaz cijevi ugodniji. Cijev je spojen na stroj koji bilježi kontrakcija jednjaka mišića na graf.