lijekovi koji ometaju kontracepcijskih pilula: antibiotici, protiv napadaja lijekovi, i još mnogo toga

To je pitanje koje čujem vaš liječnik pitati svaki put kad bi se propisuje lijek: Za koju drugu vrstu droge poduzimate? On nije samo znatiželjan. Neki lijekovi ne rade dobro ako ih uzeti zajedno. Ista stvar vrijedi i za kontrolu rađanja koji sadrži hormone. Ako želite da se radi kako treba, morate izbjegavati određene lijekove.

Kada koristite prirodno planiranje obitelji, ne morate brinuti o nuspojavama ili se bave točenje ili zamjena. A ako se odlučite želite zatrudnjeti, možete probati odmah; No, je li to stvarno spriječiti trudnoću? I je li to prava stvar za vas; Kada odaberete prirodno planiranje obitelji, da ste oslanjajući se na vlastite svijesti o plodnosti – znajući kada ste najvjerojatnije dobili trudna; Danas postoji mnogo alata koji će vam pomoći: high-tech digitalnih termometara, setove koji mjere određene hormone …

Za veći dio, ne morate brinuti o uzimanje tih lijekova. Liječnici ih propisuju za liječenje svih vrsta infekcija uzrokovanih bakterijama, kao što su upala pluća, akne, infekcije mokraćnog sustava (IMS). Uobičajeni antibiotici su penicilin i amoksicilin.

Do sada, jedini antibiotik koji studije pokazuju ometa kontrola rađanja je rifampin (Rifadin), lijek koji se koristi za liječenje tuberkuloze.

Rifampin uzrokuje neredovite menstruacije. To povećava rizik da možda se trudna čak i ako koristite kontracepciju na pravi način.

Osim rifampicin, ti si sigurno da se kontrola rađanja pilule u isto vrijeme kad i antibiotike, isto tako bez korištenja back-up metoda.

Neki lijekovi koji liječe HIV mogu ometati pilula. Oni uključuju

Ostali HIV lijekovi mogu biti u redu. Razgovarajte sa svojim liječnikom o tome što lijek je najbolje za vas.

Dvije glavne one paziti se grizeofulvin (gris-PEG) i ketokonazol (Extina, Nizoral, Xolegel).

Grizeofulvin se koristi za liječenje kožnih infekcija poput atletskog stopala i jock šuga. Ketokonazol se uglavnom koristi kada se drugi anti-gljivične lijekovi nisu dostupni ili nisu radili.

Znanstvenici vjeruju da je rizik od anti-gljivične lijekova koji utječu na svoju kontrola rađanja pilule je niska, tako da provjerite sa svojim liječnikom.