kritični incident stres ispitivanje (CISM) za PTSP

Ako ste bili u krizi, znate to nije uvijek lako dobiti natrag svoj život u normalu. Vi svibanj osjećati tjeskobu, očaj, strah ili krivnju. A možda imate problema sa spavanjem, fokus, ili čak i postati fizički bolestan. Kritični incident stresa ispitivanje (CISD) može pomoći da dobijete bolje.

Ove sesije, često nudi radno mjesto ili grad, pružiti priliku za razgovor o traumi s drugima koji su bili uključeni. CISD obično odvija unutar prva 3 dana nakon događaja, a otvoren je za ljude koji su stradali, vidio drugi ozlijeđen ili ubijen, ili je služio kao za hitne slučajeve.

To je 21:00, a ti si još uvijek na poslu. Ne možete se opustiti kod kuće s nedovršenom rad na vašem stolu. A ako ne bi to učinio, vaš šef će biti uznemireni. Barem, to je ono što mislite; To nije posao koji vas ostavlja mogućnosti da se opustite. To je ono što vidite na rad kao prijetnju. Stres nije reakcija na neki događaj, nego kako tumačite događaja, kaže psiholog Allan R. Cohen, PsyD. Misliš: “Ako se ne rade do kasno svake noći, ja ću dobiti otkaz”, ili “Moj gazda me neće svidjeti”, ili “Moj …

CISD obično pod pokroviteljstvom vladine agencije. Agencija će reći lokalne tvrtke, crkve, i društvene grupe o tome, tako da ljudi znaju gdje i kada je u susret. CISD je obično otvoren za svakoga tko je pod utjecajem krize.

CISD Program ima tri cilja

Normalan sjednici uključuje malu grupu govori o njihovom zajedničkom iskustvu s pomoći iz trenirao vođe. To zvuči kao – ali ne bi trebao zauzeti mjesto – terapije. Čelnici skupine često su savjetnici ili stručnjaci za katastrofe odgovor koji su ovlašteni od strane nacionalne organizacije za pomoć žrtvama (NOVA). Grupe koje dovode CISD su obično članovi bilo NOVA ili nacionalnih volonterskih organizacija koje djeluju u nesreći.

Većina skupina ispuniti za manje od 2 sata na vrijeme, tako da ne bi previše osvaja. Vi svibanj uzeti pauzu i ponovno kasnije susresti taj dan. Grupa u pravilu se sastaje nekoliko puta tijekom nekoliko dana.

Skupina obično sjedi zajedno, tako da možete podijeliti svoje iskustvo, ali ako netko treba razgovarati jedan-na-jedan, lider može ga odvesti u stranu.

Voditelji grupa će ponuditi načine za upravljanje stresom i pomoći ljudima da razumiju svoje osjećaje i emocionalne reakcije na događaj. Sudionici su ohrabreni da opišu pojedinosti događaja iz vlastitog stajališta i razgovarati o njihovim reakcijama. Voditelji će također osigurati da sudionici znaju što simptomi za gledati (kao što su noćne more ili ponovno doživljava i ponovnom događaja), a oni će osigurati da članovi grupe imaju pristup resursima za stalnu podršku i pomoć.

Kada ste to napravili kroz krizu, to može pomoći da razgovaraju s drugima koji su išli kroz nju previše. Uz CISD, možete raditi svoj put kroz svoje osjećaje pomoću traume stručnjaka kao što ste dobili svoj život natrag u novu vrstu normalno.

IZVORI

Akademija stručnjaka u traumatskog stresa: “Pružanje Critical Incident stres ispitivanje (CISD) za pojedince i zajednice na situacijskom krize”.

Crisis Response Network of Orange County: “Faze ako CISD”.

Kristy Dyroff, direktor komunikacija, Nacionalna organizacija za pomoć žrtvama.

Info-trauma: “Kritična Incident Stres ispitivanje (CISD).”

Međunarodna Critical Incident Stres Zaklada “Primer na kritičnim incidentima Stress Management (CISM).”

United States Department of Labor, sigurnost na radu i zdravlje uprave: “Critical Incident Stres Guide”.

novo na e-mail seriju na dijagnosticiranje, liječenje, a živi s poremećaja prehrane