konjski rep

Uobičajeni nazivi: konjski rep je također poznat kao boca četkom, grubim navalu, brijanje travu, nizozemski nalet i pewterwort.

Učinkovitost-sigurnost klijenata

O … malo ili bez ikakvih dokaza o učinkovitosti.

Ocjene za sigurnost

Ova biljka je porijeklom iz Europe, Sjeverne Amerike, Sjeverne Afrike i sjeverne Azije. Preslica je usko povezana s paprati nego cvjetnice biljke i proizvodi spore vrećica. Ovaj nalet nalik trajnica je šuplja, istaknuo stabljike, Ijuskastim lišće, i bez cvjetova. Preslica raste najbolje u vlažnim i sjenovitim područjima.

Tradicionalno, biljka se koristi kao diuretik, antituberkulotika, te u liječenju genitourinarnog i respiratornih poremećaja, artritis i krvarenja čira na želucu. Zahvaljujući abrazivne naravi njegove visoke sadržaju silicija, preslice se koristi za čišćenje posuđa, pijesak drvo i poljski metal. Izvana, to je bio korišten u kozmetici i kao adstrigentno za zaustavljanje krvarenja i stimulira zacjeljivanje rana.

Preslica može pokazati blagi diuretik aktivnost, iako su potrebne studije koje dokazuju. Povijesni podaci izvještajne uporabu preslice u liječenju uroloških bolesti, tuberkuloze, ili kako bi se poboljšala zacjeljivanje rana nema klinički dokazi.

Ekstrakt vode preslice se koristi u kliničkom ispitivanju kao hipoglikemijskih na dijabetes tipa 2, na 0,33 g / kg oralnim putem.

Nema više smatra sigurnom za upotrebu.

Informacije u vezi sigurnosti i djelotvornosti u trudnoći i za vrijeme dojenja nedostaje. Izbjegavajte upotrebu.

Ništa dobro dokumentirana.

Nema podataka.

Preslica je nedefinirano sigurnost, a može biti otrovan, posebno djeci. Izbjegavajte korištenje tijekom trudnoće.

Reference