Kako se liječi kašalj?

Najbolji način za liječenje kašlja je liječiti uzrok. Međutim, ponekad je uzrok nepoznat. Ostali tretmani, poput lijekova i isparivač, može pomoći osloboditi sama kašalj.

Akutni kašalj traje manje od 3 tjedna. Najčešći uzroci akutnog kašlja su obične prehlade ili drugih gornjih dišnih infekcija. Primjeri drugih gornjih dišnih infekcija uključuju gripu, upalu pluća i hripavac. Akutni kašalj obično nestaje nakon bolesti koja je uzrokovala je gotovo.

Subakutni kašalj traje 3 do 8 tjedana. Ova vrsta kašlja ostaje čak i nakon prehlade ili drugih respiratornih infekcija je više.

Liječenje uzroka kašlja

Istraživanja pokazuju da antibiotici i hladno lijekovi ne mogu izliječiti prehladu. Međutim, Vaš liječnik može propisati lijekove za liječenje drugi uzrok akutne ili subakutni kašalj. Na primjer, antibiotici mogu se dati za upalu pluća.

Liječenje kašlja a ne uzrok

Kronični kašalj traje više od 8 tjedana. Najčešći uzroci kroničnog kašlja su gornjih dišnih putova kašalj sindrom (UACS), astma i gastroezofagealna refluksna bolest (GERB).

“UACS” je izraz koji se koristi za opisivanje stanja koja rasplamsati gornje dišne ​​puteve i uzrokovati kašalj. Primjeri uključuju sinusa i alergija. Ovi uvjeti mogu uzrokovati sluzi (a sluzava tvar) da teče niz grlo sa stražnje strane nosa. To se zove postnasal drip.

Ako imate sinusna infekcija, liječnik može propisati antibiotike. On ili ona također može predložiti da koristite lijek koji vas sprej u nos. Ako su alergije uzrokujući kašalj, liječnik vas može savjetovati da se izbjegne supstance koje ste alergični na (alergene), ako je moguće.

Ako imate astmu, nastojte izbjegavati iritanse i alergene koje čine astme gori. Uzmi svoje lijekove za astmu kao liječnik propisuje.

GERB se događa ako kiselina iz svog želuca podupire u grlu. Vaš liječnik može propisati lijek za smanjenje kiseline u želucu. Vi svibanj također biti u mogućnosti za ublažavanje GERB simptoma jer čeka 3 do 4 sata nakon obroka prije ležećem položaju, a spava s glavom podignutom.

Pušenje također može uzrokovati kronični kašalj. Ako pušite, važno je prestati. Razgovarajte sa svojim liječnikom o programima i proizvodima koji vam mogu pomoći prestati pušiti. Također, nastojte izbjegavati pasivno pušenje.

Mnoge bolnice imaju programe koji pomažu ljudima prestati pušiti, ili bolničko osoblje može vas uputiti na program. Zdravstvenom Teme Pušenje i srce članak i nacionalnog srce, pluća i krvi Instituta je “Vaš vodič za zdravo srce” knjižici imati više informacija o tome kako prestati pušiti.

Druge uzroke kroničnog kašlja uključuju respiratorne infekcije, kronični bronhitis, bronhiektazija, rak pluća i zatajenja srca. Tretmani za tih uzroka mogu uključivati ​​lijekove, postupke i druge terapije. Liječenje može uključivati ​​i izbjegavanje iritanse i alergene i odvikavanje od pušenja.

Ako vaš kronični kašalj je zbog lijeka koju uzimate, vaš liječnik može propisati drugi lijek.

Kašalj je važan jer pomaže očistiti dišne ​​puteve iritanse, kao što su dim i sluzi (a sluzave tvari). Kašalj također pomaže u sprečavanju infekcije.

Kašlja obično se koristi samo kada je uzrok kašlja je nepoznat, a kašalj uzrokuje mnogo nelagode.

Lijekovi mogu pomoći u kontroli kašalj i olakšavaju iskašljavanje sluzi. Vaš liječnik može preporučiti lijekove, kao što su

Ostali tretmani mogu smanjiti nadraženu grlo i popustiti sluz. Primjeri uključuju pomoću super-magla ovlaživač zraka ili pare isparivač i piti dovoljno tekućine. Primjeri tekućine su voda, juha, i sok. Pitajte svog liječnika koliko tekućine trebate.

Nema dokaza pokazuje da je kašalj i prehlada lijekovi pomažu djeci brže oporaviti od prehlade. Ovi lijekovi mogu čak i štetiti djeci. Razgovarajte s Vašeg djeteta liječnikom o djetetovoj kašlja i kako ga liječiti.

Kašalj u djece