Kako se liječi djetinjstvo bolest intersticijska plućna?

Djetinjstvo intersticijska bolest pluća (djeteta) je rijetka, a malo istraživanja je učinjeno kako ga liječiti. U ovom trenutku, dijete nema lijeka. Međutim, neka djeca koja imaju određenih bolesti, kao što su neuroendokrini stanica hiperplazije djetinjstva, mogu polako poboljšati tijekom vremena.

Aktualni pristupi liječenju uključuju podršku terapije, lijekove, au najtežim slučajevima, transplantacija pluća.

Suportivna terapija odnosi se na tretmane koji pomažu ublažiti simptome ili poboljšati kvalitetu života. Potporno pristupi koristi za ublažavanje uobičajene dijete simptomi uključuju

suportivna terapija

Kortikosteroidi su uobičajeni tretman za mnoge djece koja imaju dijete. Ovi lijekovi pomažu smanjiti upalu pluća.

Lijekovi

Drugi lijekovi mogu pomoći u liječenju određene vrste ili uzroka dijete. Na primjer, antimikrobni lijekovi mogu liječiti infekciju pluća. Kiselina blokiranja lijekovi mogu spriječiti refluksa kiseline, što može dovesti do aspiracije.

Transplantacija pluća može biti opcija za djecu koja imaju ozbiljne dijete ako drugi tretmani nisu radili.

Trenutno, transplantacija pluća su jedini učinkovit tretman za neke vrste dijete koje imaju visok rizik od smrti, kao što su alveolarne kapilarne displazije i određenih površinski disfunkcijom mutacija.

Rana dijagnoza tih bolesti daje djeci priliku da dobije transplantaciju pluća. Do sada, dijete se ne pojavljuje da se vrati u transplantiranim plućima pacijenata.

Za više informacija o ovoj obradi potražite na zdravstvenim temama Lung Transplant članak.

Lung Transplant