kako se bolest srpastih stanica spriječiti?

Ljudi koji ne znaju da li nose abnormalni hemoglobin gen može pitati svog liječnika da im se krv testira.

Parovi koji planiraju imati djecu, a znamo da su u opasnosti od rađanja djeteta s bolesti srpastih stanica (ISS) možda želite upoznati s genetike savjetnika. Genetika savjetnik može odgovoriti na pitanja o riziku i objasniti mogućnosti koje su na raspolaganju.

U ovom Nikole i njegova majka, Bridget, razgovarati o životu s bolesti srpastih stanica. Nicholas je s bolesti srpastih stanica ubrzo nakon što je rođen dijagnoza. On je trpio od sindroma ruka-noga kao beba i imao njegov žučni mjehur i slezena na 5 godina.

Penicilin, hidroksiurea i drugi lijekovi su pomogli Nikola i njegova obitelj upravljati bolesti i jaka bol kriza koje mogu dovesti do boravka u bolnici. Sada tinejdžer, Nicholas uživa ide u školu, sudjelovanje u sportskim i druženje s prijateljima.

Vezani redatelja Poruka

Za više informacija o živi sa i upravljanje bolest srpastih stanica, idite na zdravstvenim temama anemija srpastih stanica članak.

To pokazuje koliko je Tiffany, majka i studentica je nosila s vlasništvo bolest srpastih stanica. Rođen s najtežim oblikom bolesti srpastih stanica, anemija srpastih stanica, Tiffany je živio sa simptomima i komplikacija ove bolesti je cijeli njezin život.

Nakon što je rodila kćer, Tiffany je postao vrlo bolestan i bio je primljen u bolnicu više puta. U 2009, ona je počela liječenje lijek zove hidroksiurea. Iako Tiffany brat je uzeo hidroksiurea i imao brojne nuspojave, Tiffany je imao uspjeha s liječenja. Njezina predanost slijedeći svoj plan liječenja i da žive zdrav način života pomogao joj upravljati anemija srpastih stanica i živjeti sretan, ispunjen život.

Za više informacija o živi sa i upravljanje bolest srpastih stanica, idite na zdravstvenim temama anemija srpastih stanica članak.

U 2010. godini, Afia Donkor, mlada žena iz Kanade, borili hodati nekoliko blokova od kuće do stanice podzemne željeznice u Montrealu na putu do zračne luke. Kofer u ruci, ona se preselila u puževim korakom jer je doživjela tešku iscrpljenost zbog flare-up njezina bolest srpastih stanica. Jedan korak u isto vrijeme, napokon je napravio, pokreće nadi novog tretmana koji ju je čekao na drugom kraju svog putovanja u SAD-u. Pročitajte cijeli najvažnije podatke …