jednjaka Test manometrije i rezultati

Manometrije jednjaka je ambulantno Test se koristi za identifikaciju problema s kretanjem i tlaka u jednjaku koji mogu dovesti do problema kao što su žgaravica. Jednjak je “hrana cijev” koja vodi od usta do želuca. Manometrije mjeri snagu i mišićnu koordinaciju svoj jednjak kad progutati.

Tijekom ispitivanja manometrijom, tanki, osjetljiv na pritisak cijev prolazi kroz nos, uzduž stražnje strane grla, dolje jednjak, a u želudac.

Vježbate kako bi osjetiti spali – ali ne takav spali. Mišići, da. Želudac, br. Ali kada ići trčanje, to aerobik, ili otići na zatvoreni biciklizam razredu, tu je: žgaravica. To je ne samo noge koje su nagla kretnja, to je vaš zadnji obrok, kao i, bućkanje ravno u grlo. Vaš exerciseheartburn čak je napravio oklijevate raditi i napravio pitate: Što se ovdje događa?

Jednjaka manometrije test može se dati za ljude koji imaju sljedeće uvjete

Vaš jednjak prenosi hranu iz svog grla prema dolje na svoj trbuh i valovitog gibanja zove peristaltika. Manometrije će pokazati koliko dobro jednjak može obavljati peristaltiku. Manometrije također omogućuje liječniku ispitati mišićna ventil koji povezuje jednjak s trbuha, zove se donji ezofagealni sfinkter ili LES. Ovaj ventil opušta dopustiti hranu i tekućinu za ulazak u želudac. Ona zatvara kako bi se spriječilo hrane i tekućine kreće iz želuca i back up jednjak.

Poremećaji s peristaltiku i LES funkciju može izazvati simptome poput gutanja poteškoće, žgaravica, ili bol u prsima. Informacije dobivene iz manometrije može pomoći liječnicima da identificiraju problem. Informacije je također vrlo važno za operacije u liječenju refluksa.

Prije nego što imaju manometrije jednjaka testa, budite sigurni da obavijestite liječnika ako ste trudni, imaju pluća ili srčanog stanja, bilo kakvih drugih zdravstvenih problema ili bolesti, ako ste alergični na neke lijekove.

Postoje neki lijekovi koji mogu ometati manometrije jednjaka.

Vrlo je važno da razgovarate sa svojim liječnikom o svim lijekovima koje uzimate prije testa. Ne prekinuti nikakve lijekove bez prethodnog savjetovanja sa svojim liječnikom.