jednjaka ispitivanje ph za žgaravicu ili GERB

Jednjaka pH test je ambulantni postupak izvodi za mjerenje pH ili količine kiseline koja teče u jednjak iz želuca u razdoblju od 24 sata.

Žgaravica, prvenstveno u bolesnika koji su imali normalnu endoskopiju i koji nisu medicinski tretman i može se smatrati kandidatima za surger; Manje često simptomi GERB (gastroezofagealna refluksna bolest), kao što su bol u prsima, kronični kašalj, astmu i druge grla simptomi

Postupak se obično koristi kako bi potvrdili dijagnozu GERB-a ili utvrditi uzrok različitih simptoma, uključujući

Vi jesti veliki obrok van, kasno u noć. Vi upuštati u sekundi, a zatim trećine, imaju nekoliko previše čaša vina ili šalice kave, a onda ići u krevet na pun želudac. Probudite se nekoliko sati kasnije, a bol vrišti gore iz svoje grudi u svoje grlo. Vi uzdiše: San je nemoguće. Te konačno prevrnuti, ustati iz kreveta, a spotaknuti na ormariću. Što možete učiniti da se zaustavi gorušica brzo?

Test također može biti izvedena za procjenu učinkovitosti postojećih tretmana za žgaravicu ili refluks. Ovaj test se često preporučuje za one čiji simptomi nisu pomogli lijekovi.

Oprema koja se koristi u jednjaka pH test se sastoji od malog sonde koja je umetnuta kroz nosnicu i pozicioniran u neposrednoj blizini donjeg jednjak. Sonda je priključen na mala jedinica (ili monitor) nosi na remenu ili preko ramena. Novija, bežični uređaj može napraviti praćenje razine pH lakše: Umjesto da se cijev stavio niz nos za 24 sata, vaš liječnik će postaviti jednokratni kapsulu u jednjak pomoću endoskopa. Kapsula zatim bežično prenosi informacije do prijemnika nosi oko struka.

S pritiskom na gumb na monitoru, to će zabilježiti sljedeće informacije

Medicinska sestra će pregledati upute za praćenje s vama.

Budite oprezni s monitorom i držati ga na suhom u svako doba.

Nemojte jesti ili piti za četiri do šest sati prije jednjaka pH test.

Obavijestite svog liječnika ako ste trudni, imaju pluća ili srčanog stanja ili bilo koje druge bolesti, ili su alergični na neke lijekove.

Postoji nekoliko lijekova koji mogu utjecati na rezultate jednjaka pH test. To uključuje