infekcije tretman uha Pregled

Prvi tretman srednje infekcije uha fokusira na olakšavanja bolova. Liječnik će procijeniti svoje dijete za bilo koji rizik od komplikacija.

Ako vaše dijete nije bolje nakon par dana kućno liječenje, nazovite svog liječnika. On ili ona može propisati antibiotike.

Follow-up ispiti s liječnikom su važni za provjeru perzistentne infekcije, tekućine iza bubnjića (otitis media s izljev), ili ponavljanje infekcija. Čak i ako vaše dijete izgleda dobro, on ili ona može trebati follow-up posjetu u oko 4 tjedna, pogotovo ako je dijete mlade.

Vaš liječnik može dati svom djetetu antibiotike, ali infekcije uha su često bolje bez njih. Razgovarajte o tome sa svojim liječnikom. Bilo da koristite antibiotike ovisit će o tome koliko stara je dijete i kako loše je infekcija. Za više informacija, pogledajte lijekove.

Ako vaše dijete ima kohlearnim implantatom, liječnik će vjerojatno propisati antibiotike, jer se ozbiljne komplikacije upale uha, uključujući bakterijski meningitis, češći su u djece koja imaju kohlearnim implantatom nego kod djece koja nemaju kohlearnim implantatom.

Ako dijete ima ponovljene upale uha (tri ili više upala uha u razdoblju od 6 mjeseci ili četiri u 1 godini), možda želite uzeti u obzir tretman kako bi se spriječilo buduće infekcije.

Jedna od mogućnosti koja se koristi mnogo u prošlosti je dugoročno oralni antibiotik tretman. Tu je raspravu unutar medicinske zajednice o korištenju antibiotika na dugoročnoj osnovi kako bi se spriječilo infekcije uha. Mnogi liječnici ne žele propisati dugoročne antibiotike, jer nisu sigurni da su oni stvarno rade. Isto tako, kada se antibiotici koriste često, bakterije mogu postati rezistentni na antibiotike.

Imajući cijevi stavljaju u uši je još jedna mogućnost za liječenje ponoviti infekcije uha.

Tekućina iza bubnjića nakon infekcije uha je normalno. I u većini djece, tekućina razbistri u roku od 3 mjeseca bez liječenja. Ako vaše dijete ima nakupljanje tekućine bez infekcije, možete pokušati budnim čekanju.