Hoodia Gordonii: namjena, doziranje i nuspojave

Što je Hoodia?

Znanstveni naziv: Hoodia Gordonii; Uobičajeni nazivi: Bushman šešir, xhoba

Hoodia je dobila publicitet u posljednje vrijeme zbog svojih prirodno suzbija apetit svojstvima.

Pacijenti ne bi trebali uzeti hoodia bez prethodnog razgovoru sa svojim liječnikom ako su

Što je najvažnije informacije trebam znati o hoodia?

Pacijenti ne moraju biti u mogućnosti uzeti hoodia, ili mogu zahtijevati posebnu praćenje tijekom liječenja, ako imaju bilo koji od uvjeta ili uzimate bilo koji od lijekova navedenih.

Hoodia nije ocijenjen od strane vlade za sigurnost, učinkovitost, ili čistoće. Svi potencijalni rizici i / ili prednosti Hoodia ne može biti poznat. Osim toga, nema uređenih proizvodne standarde na mjestu ovih spojeva. Bilo je slučajeva gdje su biljni / zdravlje dodataka su prodane koje su kontaminirane s toksičnih metala ili drugih lijekova. Biljni / zdravlje dodataka bi trebao biti kupljen iz pouzdanog izvora kako bi se smanjila opasnost od kontaminacije.

Hoodia je dostupna za kupnju u trgovinama i online; Međutim, klinička ispitivanja nisu dokazala Hoodia učinkovitosti ili sigurnosti. Stvarne količine hoodia u reklamiranih proizvoda ne može uvijek biti potvrđena i proizvodi mogu biti krivotvoreni ili kontaminirane. Budući da su mnogi od tih proizvoda unaprijeđen za mršavljenje, ali nisu klinički vrednovati, proizvođači su u suprotnosti Savezne hrane, lijekova i Zakona estetsku.

U listopadu 2011. godine Vlada obavijestio potrošače da je “P57 hoodia” proizvod koji se prodaje po Huikng Pharmaceutical je utvrđeno da sadrže sibutramin, kontroliranu tvar koja je uklonjen iz američkom tržištu u listopadu 2010. iz sigurnosnih razloga. Sibutramin može značajno povećati krvni tlak i / ili puls u nekih bolesnika, a mogu predstavljati značajan rizik za pacijente s poviješću bolesti koronarnih arterija, kongestivno zatajenje srca, aritmije, ili moždani udar. Ovaj proizvod također može komunicirati na život opasne načine s drugim lijekovima potrošač može biti uzimanje. 2

Kako Hoodia raditi?

U supresiji apetita Hoodia su prvi put zabilježen je u 1937. nizozemskog antropologa proučava primitivni San Bušmana iz pustinje Kalahari.

Uočeno je da su nomadski Bušmani, (koji to Xhoba nazvati) jeli držak hoodia postrojenja odbiti gladi tijekom dugog putovanja lov na slabo obrasla područja.

Aktivni sastojak Hoodia je suzbija molekula, p57 ili oxypregnane steroidni glikozid P57AS3. 3. U oskudnim kliničkim studijama, P57 je istraživao procijeniti svoj potencijal kao lijek protiv pretilosti.

To je teorija da P57 djeluje na mozak, na način sličan u glukozu. To Ukoliko mozak na razmišljanje jednog puna čak i kad nisu jeli, smanjuje interes za hranu i odgađa vremena prije setovima glađu u. Čini se da rade na razini hipotalamusa inhibiraju signale gladi.

Pacijenti ne bi trebali uzeti hoodia bez prethodnog razgovoru sa svojim liječnikom ako imaju

Pacijenti bi trebali razgovarati sa svojim liječnikom prije uzimanja hoodia ako imate bilo kakvih drugih medicinskih stanja, alergije (osobito na biljkama), ili ako se uzimati druge lijekove ili biljne / zdravlje dodataka.

Pacijenti ne bi trebali uzeti hoodia bez prethodnog razgovoru sa svojim liječnikom ako su trudne ili bi mogle zatrudnjeti.

Pacijenti ne bi trebali uzeti hoodia bez prethodnog razgovoru sa svojim liječnikom ako su dojenje.

Nema dostupnih podataka o korištenju Hoodia djeci. Nemojte davati bilo kakve biljni / Zdravlje dopunu djeteta bez prethodnog razgovoru s djetetovom liječniku.

Korištenje Hoodia kulturnim i tradicionalnim postavkama može se razlikovati od pojmova prihvaćeni od strane trenutnog zapadne medicine. Kada se s obzirom na upotrebu biljnih dodataka, konzultacije s primarnim zdravstvenog profesionalca je poželjno. Osim toga, konzultacije s liječnikom obučeni u uporabi biljnih / zdravlje dodataka može biti koristan i koordinacija tretman svih zdravstvenih usluga koji su uključeni može biti prednost.

Uzmi Hoodia samo kao režiji liječnika, ljekarnika ili druge zdravstvene provider.

Spremite hoodia prema uputama na pakiranju.

Nema dostupnih informacija u vezi propuštene doze hoodia. Posavjetujte se s liječnikom, ljekarnikom ili zdravstvene provider slučaju potrebe za dodatnim informacijama.

Potražite hitnu liječničku pomoć.

Nema poznatih ograničenja na hranu, pića, ili aktivnosti, uzimajući hoodia, osim ako nije drugačije režiji pružatelja zdravstvene skrbi.

Pacijenti bi trebali razgovarati sa svojim liječnikom o bilo nuspojava mogu razviti.

Postoji ograničeni podaci interakcija lijekova na raspolaganju između Hoodia i drugim lijekovima. Preporučuje se da bolesnici razgovarati sa svojom liječniku, ljekarniku ili liječniku prije uzimanja bilo koji recept ili over-the-counter lijekove ili druge biljne / zdravlje dodataka.

In-vitro kliničko ispitivanje je pokazalo da intestinalni transport P57 je posredovana P-glikoprotein i višestruka rezistencija na lijekove proteina MRP1 / MRP2. P57 izlagao slabu inhibiciju jetre citokroma P450 3A4 enzima. 3. Potencijal za klinički značajne interakcije s lijekovima je nepoznat.

Objavljeni, recenzirani, randomiziranih kontroliranih kliničkih ispitivanja evaluacije efikasnosti Hoodia Gordonii nedostaju.

Tko ne bi trebali uzeti hoodia?

15-dan, randomizirano kliničko istraživanje objavljeno u 2011. godini procijenjena Hoodia Gordonii pročišćeni ekstrakt (HgPE) u odnosu na placebo. Zdrave, težine žene (n = 64) primio je 1.110 miligrama HgPE ili placebo formuliran u jogurt pije jedan sat prije doručka i večere. Izbornici na drugi način ostao je nepromijenjen, a dijelovi nisu bili pod kontrolom. HgPE je manje dobro podnosi od placeba zbog epizoda mučnina, povraćanje i kože senzacija. Krvni tlak, puls, puls, bilirubin i alkalnu fosfatazu se znatno povećao u HgPE grupi. su pokazali da nema značajnijih učinaka na energetskim otvorima ili težine u odnosu na placebo.

Dostupnost? nepoznat

Trudnoća Kategorija N Nije klasificirano

Pretilost Alli, fentermin, amfetamin, Contrave, metamfetamin, Belviq, Saxenda, Adipex-P, Qsymia, liraglutid, orlistat, Desoxyn, Xenical, Evekeo, fendimetrazin, fentermin / topiramat, meridia, dietilpropion, Fastin, sibutramin, lorcaserin, benzfetamin, Tenuate , Bontril Slow Release, bupropion / naltrekson,

Kako bih trebao uzeti hoodia?

Što se događa ako propustite uzeti dozu?

Što se događa ako predozirati?

Što treba izbjegavati?

Koje su moguće nuspojave Hoodia?

Za koju drugu vrstu droge će utjecati hoodia?

Koji su rezultati hoodia kliničkim ispitivanjima?

Reference

hoodia