histrelin potkožni

Terapijski Klasa: endokrini-Metabolički agent

Koristi za histrelin

Farmakološka Klasa: gonadotropin releasing hormone agonista

Histrelin (Vantas®) se koristi za liječenje uznapredovalog raka prostate kod odraslih. To će smanjiti razinu testosterona, muškog hormona u krvi. Testosteron čini većina vrsta raka prostate raste. Histrelin nije lijek za rak prostate, ali može pomoći olakšati simptome.

Histrelin (Supprelin® LA) koristi se za liječenje poremećaja u središnjem prerani pubertet (CPP) u djece. CPP je stanje u kojem pubertet počinje u neuobičajeno rano. To obično znači pubertet javlja prije 8 godina kod djevojčica, a prije 9 godina u dječaka. Histrelin djeluje tako da smanjuje količinu spolnih hormona (npr estrogena i testosterona) u krvi.

histrelin je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za histrelin, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na histrelin ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Obrazac Vantas® od histrelin se ne smije koristiti u djece.

Prije Korištenje histrelin

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke obliku Supprelin® LA od histrelin u djece mlađe od 2 godine starosti. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinke histrelin (npr Supprelin® LA, Vantas®) u gerijatrijskih bolesnika.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada primate histrelin, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje histrelin s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći histrelin s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje histrelin. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Liječnik ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će vam dati histrelin. Histrelin implantat se stavlja pod kožu nadlaktice.

Vaš liječnik će liječiti nadlakticu s numbing medicine, a zatim izrezati mali rez za umetanje implantata. Rez će biti zatvoren s bilo uboda ili kirurških trake. Se zavoj pritisak će biti postavljeni preko ruke i ostaviti na mjestu 24 sata.

Nemojte uklanjati kirurške trake. Dopusti im da padne na svoje nakon nekoliko dana. Ako je rez bio žicom, vaš liječnik će ukloniti šavove ili će otopiti nakon nekoliko dana.

Nakon umetanja implantata, trebali držati ruku čist i suh. Nemojte plivati ​​ili kupati 24 sati. Trebali bi se izbjegla bilo kakva težak ili naporne vježbe za prvih 7 dana nakon što je implantat umetnut.

Vi svibanj imati neki bol, crvenilo ili modrice na mjestu gdje se nalazi implantata. Ako tvoja ruka ne zacijeli u roku od 2 tjedna nakon što ste primili implantata ili ako i dalje imate crvenilo ili bol, nazovite svog liječnika.

Implantat će ostati na mjestu za godinu dana (12 mjeseci), a zatim ukloniti. Ako je potrebno, liječnik će umetnuti novi implantat za nastavak liječenja za još godinu dana.

histrelin dolazi s uputama bolesnika. Vrlo je važno da ste pročitali i razumjeli te informacije. Budite sigurni da zamolite svog liječnika o bilo čemu što ne razumiju.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima. To će omogućiti liječniku da vidi je li implantat u pravom mjestu i ako se radi kako treba. Određeni medicinski testovi mogu biti potrebne za provjeru neželjenih učinaka.

Za pacijenticama: Ne bi trebali dobiti histrelin ako ste trudni ili svibanj zatrudnjeti. Korištenje histrelin dok ste trudni mogu naštetiti vašem nerođenom djetetu. Koristite učinkovit oblik kontracepcije da bi od uzimajući trudna. Ako mislite da ste zatrudnjeti dok koristite lijek, obavijestite svog liječnika odmah.

Za djecu koriste Supprelin® LA: Lijek može uzrokovati kratki povećanje razine u krvi nekih hormona. Za to vrijeme, možda ćete primijetiti više znakova puberteta kod vašeg djeteta, uključujući svjetlo vaginalno krvarenje i povećanje grudi kod djevojčica. Ako vaše dijete simptomi ne poboljšaju u roku od 4 tjedna, ili ako se pogoršaju, nazovite svog liječnika.

Pravilna uporaba histrelin

Za muških pacijenata

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira li zna da koristite histrelin. Možda ćete morati prestati uzimati histrelin nekoliko dana prije nego što su medicinske testove.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja histrelin

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Preuranjenog puberteta tamoksifen, Nolvadex, Vantas, histrelin, Soltamox, Synarel

Rak prostate estradiol, Premarin, Lupron, Estrace, bikalutamid, Casodex, Taxotere, Xtandi, Zytiga, docetaksel, Zoladex

histrelin nuspojave

histrelin

 ili se pridružiti grupi podrške histrelin za povezivanje s drugima koji imaju slične interese.