hibiclens

Koristi za Hibiclens

Terapijski Klasa: Antibakterijski sredstvo za čišćenje

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Zbog potencijala klorheksidin-a za nanošenje pretjeranu iritaciju kože i rizik od povećane apsorpcije kroz kožu, koristite kod djece manje od 2 mjeseca starosti se ne preporučuje.

Nema dostupnih informacija o odnosu života na učinak klorheksidina kod gerijatrijskih pacijenata.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prije Korištenje Hibiclens

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže klorheksidin. To ne može biti specifična za Hibiclens. Molimo pročitajte pažljivo.

Neki od klorheksidin proizvodi će se koristiti u bolnici ili klinici. Lijek će se medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni djelatnik.

Vi svibanj biti upućen koristiti ovaj lijek kod kuće. Vrlo je važno da koristite ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte koristiti više od toga, nemojte ga koristiti češće, i nemojte ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo izazvati iritaciju kože.

Različiti oblici lijeka se koristi na različite načine. Budite sigurni da ste razumjeli upute za proizvod koji dane prije nego što ga koristiti. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Slijedite liječničke upute o tome kako se čisti i brine za vašu kožu prije i nakon korištenja ovog lijeka. Pobrinite se da razumijete sve smjerove, i postavljati pitanja ako vam nešto nije jasno.

Klorheksidin treba koristiti samo na koži. Nemojte ga progutati ili se to u oči, uši, usta, ili nos. Nemojte ga koristiti na području genitalija (spolni organi) ili analnog područja. Ako to ne doći na ta područja, isperite odmah.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

U Chloraprep® i Hibistat® proizvodi sadrže velike količine alkohola (70%) i zapaljive. Ne čuvajte ih u blizini plamena, grijalica ili električnog uređaja.

Provjerite sa svojim liječnikom ako je vaš problem koža postaje još gore. Nazovite svog liječnika ako imate iritaciju kože koja ne prolazi, kao što su crvenilo, svrbež ili pečenje u području gdje se koristi ovaj lijek.

Ovaj lijek se ne smije koristiti tijekom duljeg vremenskog razdoblja na velikim područjima tijela. Slijedite liječničke upute o tome koliko dugo trebate uzimati ovaj lijek.

Ovaj lijek može izazvati ozbiljne i trajne ozljede kada je postavljen u oči, uši, ili usta. Pažljivo slijedite sve upute prije korištenja ovog lijeka kako bi se spriječilo ozbiljne nuspojave.

Ovaj lijek može uzrokovati smeđe mrlje na odjeći kad klor je također prisutan. Ove mrlje se ne mogu ukloniti redovitim pranjem. Koristite samo bez klora proizvode za pranje ili klorata tkanine izložene na ovaj lijek. Ako lijek ima upute na pakiranju o tkanine za pranje, slijede ih pažljivo.

Pravilno korištenje klorheksidina

U Chloraprep® i Hibistat® proizvodi sadrže velike količine alkohola (70%) i zapaljive. Nemojte ih koristiti ili ih pohraniti u blizini plamena, grijalica ili električnog uređaja. Nemojte koristiti lijek dok su pušenje. Nanesite lijek na dobro provjetrenom mjestu.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Dostupnost Rx / OTC Rx i / ili OTC

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

Mjere opreza tijekom korištenja Hibiclens

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Dezinfekcija kože, Preoperativna klorheksidin aktualna, Betasept, ChloraPrep One-Step

Hibiclens nuspojave

Hibiclens (klorheksidin tematska)