hemocyte usmeni

Jajnici počinju proizvoditi manje estrogena nakon menopauze (promjena života). Ovaj lijek je propisan da bi se za manje količine estrogena. Estrogeni pomoći osloboditi znakove menopauze, kao što su navale vrućine i neobične znojenje, zimica, slabost ili vrtoglavica. Gestageni pomažu regulirati učinke estrogena.

Estrogeni su propisani za nekoliko razloga

Koristi za Hemocyte

Estrogeni mogu se koristiti i za druge uvjete utvrđene od strane liječnika.

Nema medicinski dokazi za vjerovanje da je uporaba estrogena će zadržati pacijenta osjeća mlad, zadržati kožu mekom, ili odgoditi pojavu bora. Niti je dokazano da uporaba estrogena tijekom menopauze će olakšati emocionalni i živčani simptomi, osim ako se ti simptomi uzrokovani druge simptome menopauze, kao što su hot bljesak ili vrućine.

Estrogeni i gestageni su dostupni samo sa svojim liječnikom recept.

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na lijekove iz ove skupine ili bilo koje druge lijekove. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu bojila, konzervansa ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje estrogena i gestagena u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Estrogeni i gestageni se ne preporučuje za korištenje tijekom trudnoće ili neposredno nakon poroda. Trudnoću ili održavanje trudnoće nije vjerojatno da će se pojaviti u vrijeme menopauze.

Estrogeni i gestageni prelazi u majčino mlijeko i može mijenjati sadržaj ili smanjiti količinu majčinog mlijeka. Primjena ovog lijeka ne preporučuje se kod dojilja.

Prije Korištenje Hemocyte

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate bilo koji od ovih lijekova, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da vas ne tretiraju s lijekovima u tom razredu ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Korištenje lijekova u ovoj klasi sa bilo kojim od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje lijekova u ovoj klasi. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže estrogen i progestin kombinacije (hormon jajnika terapija). To ne može biti specifična za Hemocyte. Molimo pročitajte pažljivo.

Estrogeni i gestageni obično dolaze s podacima pacijenta ili smjera. Pročitajte ih pažljivo prije uzimanja ovog lijeka.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga i ne uzeti ili ga koristiti na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. Pokušajte da se lijek u isto vrijeme svaki dan kako bi se smanjila mogućnost nuspojava i kako bi se omogućilo da rade bolje.

Za pacijente uzimanje estrogena i progestins usta

U doza lijekova u ovoj klasi će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze tih lijekova. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Čuvati izvan dohvata djece.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima kako bi bili sigurni je ovaj lijek ne izaziva neželjene efekte. Ove posjete će obično biti svake godine, ali neki liječnici češće od njih tražiti.

Još uvijek nije poznato da li je primjena estrogena povećava rizik od raka dojke u žena. Stoga je vrlo važno da redovito provjeravate svoje grudi za bilo neobične kvržice ili iscjedak. Prijavi nikakvih problema sa svojim liječnikom. Vi bi također trebali imati na mamografiju (x-ray slike grudi) i to ako vaš liječnik preporučuje. Budući da rak dojke se dogodila u muškaraca koji su uzimali estrogene, redovite grudi self-ispite i ispite od strane liječnika za bilo neobične kvržice ili iscjedak treba biti učinjeno.

Recite nadležnom liječniku da uzimate ovaj lijek prije nego što bilo laboratorijski test jer su neki rezultati mogu biti pogođeni.

Pravilna uporaba estrogena i progestin kombinacije (hormon jajnika terapija)

Žene rijetko imaju ozbiljne nuspojave od uzimanja estrogena zamijeniti estrogen. Raspravljati o ovim moguće učinke sa svojim liječnikom

Produljenom primjenom estrogena je izvijestila da povećavaju rizik od raka endometrija (rak sluznice maternice) u žena nakon menopauze. Ovaj rizik se čini da se poveća kao dozi i duljini povećanje korištenja. Kada su estrogeni koji se koriste u malim dozama za manje od 1 godine, manja je opasnost. Rizik je također smanjen ako se dodaje progestin (još jedan ženski hormon), ili zamjenjuje dio, prilagoditi dozu estrogena. Ako je maternica uklonjena operacijom (ukupno histerektomija), ne postoji rizik od raka endometrija, i nema potrebe uzeti kombinaciju estrogena i progestin.

Još uvijek nije poznato da li je primjena estrogena povećava rizik od raka dojke u žena. Iako su neke velike studije pokazuju povećani rizik, većina studija i informacije prikupljene do sada ne podržavaju tu ideju.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Provjerite sa svojim liječnikom što je prije moguće, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

Mjere opreza tijekom korištenja Hemocyte

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija X Nije za uporabu u trudnoći

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Postmenopauzalni simptomi estradiolu, Premarin, Estrace, Prempro, Microgestin Fe 1/20, Climara

Atrofični vaginitis estradiol aktualna, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro

Hemocyte nuspojave

konjugirani estrogeni / medroksiprogesteron

Osteoporoza hidroklorotiazid, alendronat, Fosamax, estradiol, kalcijev karbonat, Prolia

Atrofični uretritisi estradiol aktualna, Premarin, Estrace, Vagifem, Prempro