haloperidol (oralnim putem) mjere opreza

Vaš liječnik treba provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo tijekom prvih nekoliko mjeseci liječenja s ovim lijekom. Iznos haloperidol uzmete može biti promijenjen kako bi se zadovoljile potrebe vašeg stanja i kako bi se spriječilo nuspojave.

Nemojte prestati uzimati ovaj lijek bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti. To će omogućiti da vaše tijelo vremena za prilagodbu i pomoći da se izbjegne pogoršanje vašem zdravstvenom stanju.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za alergije ili prehlade, sedativi za smirenje, ili spava medicina, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaje ili barbiturata, za opuštanje mišića ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore dok koristite ovaj lijek.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, ili manje oprezan nego što su inače, pogotovo što je količina lijeka se povećava. Čak i ako se haloperidol prije spavanja, vi svibanj osjećati pospano ili manje upozorenja o proizlaze. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili ne uzbuna.

Vrtoglavica, lakomislenost, ili nesvjestice može doći, pogotovo kada bi se iz ležećeg ili sjedećeg položaja. Ustajanje polako može pomoći. Ako se problem nastavi ili pogorša, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek često će vas znoj manje, što uzrokuje tjelesna temperatura se povećava. Koristite dodatnu brigu da ne pregrije tijekom vježbe ili vrućina dok uzimate ovaj lijek, jer pregrijavanja može doći do toplotnog udara. Također, vruće kupke ili saunu može učiniti ako se osjećate vrtoglavicu ili onesvijestiti dok koristite ovaj lijek.

Haloperidol može uzrokovati vaša koža biti više osjetljiv na sunčevu svjetlost, nego što je normalno. Izlaganje suncu, čak i za kratko vrijeme, može uzrokovati kožni osip, svrbež, crvenilo ili druge promjene boje kože, ili ozbiljne opekline. Kada počnete uzimati ovaj lijek

Ako imate ozbiljnu reakciju od sunca, provjerite sa svojim liječnikom.

Haloperidol može uzrokovati suha usta. Za privremeno olakšanje, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je vaša usta i dalje osjećaju suho za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

što je prije moguće, ako imate bolove u prsima ili nelagoda, brzi rad srca, problema s disanjem, ili groznicu i zimicu Obratite se svom liječniku. To mogu biti simptomi vrlo ozbiljan problem sa svojim srcem.

Ovaj lijek može uzrokovati kasne diskinezije (poremećaj kretanja). Provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od ovih simptoma dok uzimate ovaj lijek: usna mljackanje ili stežu, Puffing od obraza, brzo ili crv-like pokrete jezika, nekontrolirani žvakanje pokreti ili nekontrolirani pokreti ruku i noge.

Prestanite uzimati ovaj lijek i provjerite sa svojim liječnikom odmah ako imate bilo koji od sljedećih simptoma dok koristite ovaj lijek: konvulzije (napadaje), poteškoće s disanjem, brzi rad srca, visoku temperaturu, visok ili nizak krvni tlak, pojačano znojenje; gubitak kontrole mjehura, teške ukočenosti mišića, neobično blijeda koža ili umor. To mogu biti simptomi ozbiljnog stanja koje se naziva neuroleptički maligni sindrom (NMS).

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.