halofantrine

Koristi za halofantrine

Terapijski Klasa: protiv malarije

Kemijski Klasa: Fenantrenmetanol

Prije Korištenje halofantrine

prijenos malarije javlja u velikim područjima Srednje i Južne Amerike, Hispaniola, subsaharske Afrike, Indijskog potkontinenta, jugoistočnoj Aziji, Bliskom Istoku, i Oceanije. Država specificne informacije o malarije može se dobiti iz Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ili s web-mjesta CDC-a na http://www.cdc.gov/travel/yellowbk.

halofantrine uzrokovati ozbiljne nuspojave. Dakle, to se obično koristi za liječenje teške malarije infekcije u područjima gdje se zna da su drugi lijekovi ne može raditi.

Halofantrine je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za halofantrine, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na halofantrine ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Iako nema konkretne informacije uspoređuju korištenje halofantrine u djece s upotrebu u drugim dobnim skupinama, halofantrine ne očekuje se da će izazvati različite nuspojave ili probleme u djece nego u odraslih.

Mnogi lijekovi nisu posebno proučavao u starijih ljudi. Dakle, to se ne može znati da li oni funkcioniraju na isti način na koji to rade u mlađih odraslih osoba, ili ako oni uzrokuju različite nuspojave ili problema u starijih ljudi. Nema specifične informacije uspoređuju korištenje halofantrine u starijih osoba s upotrebu u drugim dobnim skupinama.

Pravilna uporaba halofantrine

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate halofantrine, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje halofantrine s bilo kojom od sljedećih lijekova nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da te ne postupa s ovim lijekovima ili izmjenu nekih drugih lijekova koje uzimate.

Koristeći halofantrine s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebno u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje halofantrine s bilo kojom od sljedećih nije preporučljivo. Vaš liječnik može odlučiti da ne postupati s ovim lijekovima, promijeniti neke druge lijekove koje uzimate, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Korištenje halofantrine s bilo koje od sljedećeg može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali mogu biti nezaobilazna u nekim slučajevima. Ako se koriste zajedno, liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite halofantrine, ili vam dati posebne upute o upotrebi hrane, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje halofantrine. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Halofantrine je najbolje uzeti na prazan želudac kako bi smanjili rizik od nuspojava.

Da bi se jasno svoj infekcije u potpunosti, uzmi halofantrine točno prema uputama liječnika za puno radno vrijeme liječenja. Vaši simptomi se mogu vratiti ako prestanete s liječenjem prerano. Vaš liječnik može uputiti vas uzeti drugi tijek liječenja nakon 1 tjedna.

Doza halofantrine biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze halofantrine. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu halofantrine, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Držite tekući oblik halofantrine od smrzavanja.

Važno je da vaš liječnik provjeriti svoj napredak nakon tretmana. Ovo je kako bi bili sigurni da je infekcija se briše u potpunosti, a kako bi se omogućilo svog liječnika da provjerite za bilo neželjenih učinaka.

Mjere opreza tijekom korištenja halofantrine

Ako se simptomi ne poboljšaju nakon što ste uzeli halofantrine za puni tijekom liječenja, ili ako oni postanu još gore, provjerite sa svojim liječnikom.

Malarija se prenosi ugriza pojedinih vrsta inficiranih žena komaraca. Ako živite u ili će putovati na, području gdje postoji mogućnost dobivanja malarije, sljedeće mjere protiv komaraca kontrole će vam pomoći kako bi spriječio infekcije

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

halofantrine nuspojave

Dostupnost Otkazani Otkazani

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Malarija doksiciklin, klindamicin, plakenil, hidroksiklorokin, Cleocin, kinin, Vibramycin, kinidin, Malarone, atovaquone, meflokin, atovaquone / proguanil, Doryx, primakin, Mepron, Monodox, Lariam, Coartem, Qualaquin, Gantrisin, artemetera / lumefantrine, Aralen

halofantrine