Haemophilus b konjugirano cjepivo (intramuskularno) prije uporabe

Alergije

pedijatrijski

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Haemophilus b konjugiranog cjepiva u djece 2 mjeseca do 5 godina starosti. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece od 6 godina i starijih i djece mlađe od 2 mjeseca starosti.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Hiberix® cjepiva kod djece od 15 mjeseci do 4 godine starosti. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece od 5 godina i stariji i djeca mlađa od 15 mjeseci starosti.

Konjugirana vakcina Haemophilus b se ne preporučuje za odraslu osobu ili gerijatrijskih pacijenata.

gerijatrijske

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Trudnoća

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Dojenje

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Interakcije lijekova

Ostale interakcije

Druge zdravstvene probleme

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito