Haemophilus b konjugirano cjepivo (intramuskularno) opis i brand imena

Haemophilus b konjugirano cjepivo je aktivan imunizirajuća sredstvo koje se koristi za sprječavanje infekcija uzrokovana Haemophilus influence tipa b (Hib) bakterija. Cjepivo djeluje tako da izaziva svoje tijelo proizvoditi vlastitu zaštitu (protutijela) protiv bolesti.

Haemophilus b konjugirano cjepivo se pripravlja dodavanjem difterija, meningokok ili tetanusa vezane supstance u procesu. Međutim, to cjepivo ne zauzme mjesto redovitih cjepiva za difteriju, tetanus, ili Meningococcus da djeca i odrasli trebaju primiti. Sve Haemophilus b konjugirana cjepiva rade na isti način, ali oni mogu dati na različite životne dobi, ili koristite drugi raspored.

Infekcije tipa influence Haemophilus b (Hib) bakterija mogu prouzročiti život opasnih bolesti, kao što je meningitis (bolest mozga), epiglotitis (bolest grla koja može uzrokovati gušenje), perikarditis (bolest srca), pneumonija (bolest pluća) i septički artritis (kosti i bolest zglobova). Hib meningitis mogu uzrokovati smrt ili ostaviti dijete s ozbiljnim i trajnog oštećenja, kao što su mentalna retardacija, gluhoća, epilepsija ili djelomične sljepoće.

Haemophilus b konjugirano cjepivo se preporučuje za svu djecu 2 mjeseca do 5 godina starosti (na primjer, do 6. godine života).

Hiberix® cjepivo služi kao doza booster za djecu koji su već primarnu seriju s Haemophilus b konjugirano cjepivo. Cjepivo će “pojačati” ili povećati zaštitu da je dijete iz ranijeg doze.

Ovo cjepivo se može primjenjivati ​​samo od strane ili pod izravnim nadzorom liječnika.

Rješenje, prašak za otopinu, prašak za suspenzije

Ovaj proizvod je dostupan u sljedećim oblicima doza

Alergije

Pri odlučivanju koristiti cjepivo, rizici od uzimanja cjepiva treba odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovo cjepivo, sljedeće treba uzeti u obzir

pedijatrijski

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

gerijatrijske

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Haemophilus b konjugiranog cjepiva u djece 2 mjeseca do 5 godina starosti. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece od 6 godina i starijih i djece mlađe od 2 mjeseca starosti.

Trudnoća

Dojenje

Interakcije lijekova

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost Hiberix® cjepiva kod djece od 15 mjeseci do 4 godine starosti. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece od 5 godina i stariji i djeca mlađa od 15 mjeseci starosti.

Ostale interakcije

Konjugirana vakcina Haemophilus b se ne preporučuje za odraslu osobu ili gerijatrijskih pacijenata.

Druge zdravstvene probleme

Istraživanja kod žena ukazuju na to da je ovaj lijek predstavlja minimalan rizik za dijete ako se koristi tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Recite svom liječniku ako uzimate bilo koji drugi recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) medicine.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje tog cjepiva. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Medicinska sestra ili drugi osposobljeni zdravstveni radnik će dati svoje dijete ovo cjepivo. Ovo cjepivo se daje kao metak u mišić.

Točan raspored za cjepiva vašeg djeteta će varirati ovisno o marki medicine koristi i dobi Vašeg djeteta u vrijeme prve doze. U principu, Vaše dijete će dobiti prvu dozu na 2 do 6 mjeseci starosti, a nakon toga još 2 doze najmanje 8 tjedana apart. Vaše dijete će obično dobiti dozu vakcine na 15 do 18 mjeseci starosti, iako on ili ona može primati ovaj lijek sve do dobi od 5 godina.

Važno je da Vaše dijete primiti sve doze cjepiva u ovoj seriji. Pokušajte zadržati sve svoje rasporedu imenovanja. Ako vaše dijete ne propustite dozu ovog cjepiva, napraviti još jedan termin u najkraćem mogućem roku.

Vaše dijete može primiti druga cjepiva u isto vrijeme kao što je ovaj, ali na drugačiji dijela tijela. Te bi trebao dobiti informacije listova o svim cjepivima vaše dijete prima. Pobrinite se da razumijete sve informacije koje se daje za vas.

Vrlo je važno da dijete vrate u liječničkoj ordinaciji u pravo vrijeme za svaku dozu. Budite sigurni da obavijestite svog liječnika o svim nuspojavama koje se javljaju nakon vaše dijete primi ovo cjepivo.

Ovo cjepivo može utjecati na laboratorijske testove koji provjeravaju Hib bolesti. Pobrinite se da Vaš liječnik zna da je vaše dijete primila cjepivo ako dođe do ozbiljne infekcije tijekom 2 tjedna nakon što je cjepivo dano.

Recite liječniku odmah, ako je dijete alergično na lateks gume. Šprice cjepiva i bočice mogu sadržavati suhi prirodni lateks gume. To može izazvati alergijsku reakciju u bolesnika koji su osjetljivi na lateks.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ili medicinskom sestrom odmah, ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.