guanfacine

Terapijski Klasa: antihipertenzivima

Koristi za guanfacina

Farmakološka Klasa: Alpha-2 adrenergički agonist

Guanfacine radi kontroliranjem živčane impulse duž određenih živčanih putova. Kao rezultat toga, ona opušta krvne žile tako da krv prolazi kroz njih lakše. To pomaže sniziti krvni tlak.

Guanfacine tablete s produljenim oslobađanjem također se koriste samostalno ili zajedno s drugim lijekovima za liječenje poremećaja nedostatka pozornosti s hiperaktivnošću (ADHD) u djece i adolescenata. Ona radi u liječenju ADHD-a povećanjem pažnju i smanjuje nemir u djece i odraslih koji su pretjerano aktivni, ne mogu se koncentrirati za jako dugo, ili su jednostavno rastreseni i impulzivan. guanfacine se koristi kao dio cjelokupnog programa liječenja koja uključuje i socijalnu, obrazovnu i psihološku terapiju.

guanfacine je dostupna samo sa svojim liječnikom recept.

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za guanfacina, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na guanfacina ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke guanfacine tableta u djece mlađe od 12 godina. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Prije Korištenje guanfaki

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost guanfacine tableta s produljenim otpuštanjem u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 6 godina.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke tableta guanfacine s produljenim oslobađanjem, a nisu utvrđena njegova sigurnost i učinkovitost u gerijatrijske populacije. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije o povezanosti dobi na učinke guanfacine tablete nisu izvršene. Nema gerijatrijske specifični problemi su dokumentirani do danas, iako je početna doza guanfacine tableta je obično niža u starijih bolesnika s obzirom na veći rizik od nekih nuspojava.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate guanfaki, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Korištenje guanfaki s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na korištenje guanfacina. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Uzmi guanfacine samo kao režiji svog liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio.

guanfacine trebao doći s informiranje pacijenata umetkom. Pročitajte i slijedite ove upute pažljivo. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ako koristite guanfaki za visoki krvni tlak

Progutajte tabletu cijelu produljenim otpuštanjem s vodom, mlijekom ili drugim tekućinama. Ne lomite, prekinuti ili žvakati ga.

Vi ne bi trebali uzimati tablete s produljenim oslobađanjem s visokim udjelom masnoće jela.

Nemojte jesti grejp ili piti sok od grejpa dok koristite guanfaki. Grejp i sok od grejpa može promijeniti količinu guanfacina koja se apsorbira u tijelu.

Doza guanfacina biti različit za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze guanfacina. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu guanfacina, uzmi ga što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Ako ste propustili da guanfacine tablete s produljenim oslobađanjem za 2 ili više dana za redom, provjerite sa svojim liječnikom. Ako je vaše tijelo odjednom ide bez guanfacina, može doći do neke neželjene učinke. Ako imate bilo kakvih pitanja o tome, provjerite sa svojim liječnikom.

Pravilna uporaba guanfacina

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Vaš liječnik treba provjeriti vi ili napredak vašeg djeteta na redovite posjete kako bi bili sigurni guanfacine radi ispravno i da se odlučite ako ste vi ili vaše dijete treba nastaviti da ga uzme.

Vi ili Vaše dijete će također morati imati svoj krvni tlak i broj otkucaja srca mjerena Prije početka guanfacina i dok ste vi ili vaše dijete koristite. Ako primijetite bilo kakvu promjenu na vas ili vašeg djeteta preporučene brzine krvnog tlaka ili srčanog, nazovite svog liječnika odmah. Ako imate pitanja o tome, razgovarajte sa svojim liječnikom.

Nemojte prestati uzimati guanfaki bez provjere najprije sa svojim liječnikom. Vaš liječnik svibanj želite da se postupno smanjiti količinu Vi ili Vaše dijete uzimate prije zaustavljanja u potpunosti.

Pobrinite se da imate dovoljno guanfaki na ruku da traje kroz vikende, praznike i odmor. Vi ne bi trebali propustiti nikakve doze. Vi svibanj ištanje to pitati svog liječnika za drugi pisani recept za guanfacina nositi u novčaniku ili torbici. Nakon toga možete ga napuni, ako vam ponestane kada ste daleko od kuće.

Mjere opreza tijekom korištenja guanfaki

Prije bilo kakvog zahvata (uključujući dentalnu kirurgiju) ili hitnu pomoć, recite liječniku ili zubaru, zadužen da koristite guanfaki.

Guanfacine će dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijek za peludnu groznicu, drugih alergija ili prehlada, sedativi za smirenje, ili spava lijek, recept bol lijek ili droga, lijek za napadaja ili barbiturati, za opuštanje mišića, ili anestetika, uključujući i neke stomatološke anestetika. Provjerite sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg od gore navedenih, a vi ili vaše dijete koristite guanfaki.

Guanfacine može uzrokovati neke ljude da postanu vrtoglavicu, pospanost, nesvjestica, vrtoglavicu, ili manje oprezan nego što su inače. Pobrinite se da znate kako reagirate na guanfacine prije početka vožnje, strojevima, ili napraviti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako ste vrtoglavicu ili nisu na oprezu. Isto tako, stojeći polako kad ustajanja iz ležećeg ili sjedećeg položaja također može pomoći.

Guanfacine može uzrokovati suhoću usta, nosa i grla. Za privremeno olakšanje od usta suha, koristite bez šećera bombona ili guma, rastopiti komadići leda u ustima, ili koristite zamjenu sline. Međutim, ako je suha usta i dalje za više od 2 tjedna, provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologa. Nastavljajući suhoća usta može povećati šanse za bolesti zuba, uključujući i karijesa, bolesti desni i gljivičnih infekcija.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne (npr gospina trava) ili vitaminskih dodataka.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

guanfacine nuspojave

guanfacine

Nabavite hitnu pomoć odmah ako bilo koji od sljedećih simptoma predoziranja javljaju

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Nakon što prestanete koristiti guanfaki, on još uvijek može proizvesti neke nuspojave koje treba obratiti pozornost. Tijekom tog perioda, provjerite sa svojim liječnikom ako primijetite sljedeće nuspojave

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija B Ne dokazano rizik kod ljudi

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

ADHD Adderall, Vyvanse, metilfenidat, Ritalin, Strattera, Concerta, Adderall XR, Focalin, amfetamin / dekstroamfetamin, Focalin XR, atomoksetin, Quillivant XR

Visoki krvni tlak lizinopril, amlodipin, metoprolol, hidroklorotiazid, losartan, furosemid, atenolol, Lasix Norvasc, Diovan, valsartan, enalapril