gralise

Terapijski Klasa: Antiepileptici

Koristi za Gralise

Kemijski Klasa: Gama aminobutyric kiselina (klase)

Gabapentin također koristi kod odraslih osoba za upravljanje stanje koje se naziva neuralgije nakon herpesa, a to je bol koja se javlja nakon crvenilo.

Gabapentin radi u mozgu za sprečavanje napada i ublažavanje bolova za određene uvjete u živčanom sustavu. To se ne koristi za rutinsku bolova uzrokovanih manjim ozljedama ili artritisa. Gabapentin je antikonvulziv.

Ovaj lijek je dostupan samo sa svojim liječnikom recept.

Jednom je lijek odobren za stavljanje na tržište za određenu uporabu, iskustvo može pokazati da je i korisno za druge zdravstvene probleme. Iako se to uporaba nije uključen u označavanje proizvoda, gabapentin se koristi u nekih bolesnika sa slijedećim medicinskim stanjem

Pri odlučivanju da koristite lijekove, rizici od uzimanja lijeka se mora odvagnuti dobro što će učiniti. To je odluka vi i vaš liječnik će učiniti. Za ovaj lijek, sljedeće treba uzeti u obzir

Obavijestite svog liječnika ako ste ikada imali bilo kakve neobične ili alergijsku reakciju na ove lijekove ili bilo kojim drugim lijekovima. Isto tako obavijestite svog zdravstvenog radnika ako imate bilo koje druge vrste alergija, kao što je na hranu, boje, konzervansi, ili životinja. Za bezreceptnih proizvoda, pažljivo pročitajte etiketu ili uputstvo sastojaka.

Prije Korištenje Gralise

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali dječje specifične probleme koje bi se ograničava korisnost gabapentin za liječenje parcijalne napadaje u djece. Međutim, sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene u djece mlađe od 3 godine starosti.

Odgovarajuće studije nisu provedena na odnos dobi na učinke gabapentin za liječenje neuralgije nakon herpesa u djece. Sigurnost i učinkovitost nisu utvrđene.

Odgovarajuće studije provedene do sada nisu pokazali gerijatrijskih specifične probleme koje bi se ograničava korisnost gabapentin u starijih osoba. Međutim, bolesnici starije životne dobi imaju veću vjerojatnost da će imati neželjene učinke (npr probleme s ravnoteže ili hodanje, otekline na noge ili noge) i staračku bubrežnih problema, što može zahtijevati oprez i prilagodbu u dozi za bolesnika koji su primali gabapentin.

Nema odgovarajućih studija u žena za određivanje rizika za dojenče prilikom korištenja ovog lijeka tijekom dojenja. Vaganje potencijalne koristi protiv potencijalnih rizika prije uzimanja ovog lijeka tijekom dojenja.

Iako određeni lijekovi ne smiju se koristiti zajedno na sve, u drugim slučajevima dvije različite lijekovi mogu se koristiti zajedno, čak i ako se interakcija može dogoditi. U tim slučajevima, vaš liječnik svibanj želite promijeniti dozu ili mogu biti potrebne druge mjere opreza. Kada uzimate ovaj lijek, posebno je važno da svom liječniku znati ako uzimate bilo koji od lijekova navedenih u nastavku. Slijedeće interakcije su odabrani na temelju njihovog potencijalnog značaja i nisu nužno all-inclusive.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova obično se ne preporuča, ali može biti potrebna u nekim slučajevima. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Koristeći ovaj lijek s bilo kojom od sljedećih lijekova može uzrokovati povećani rizik od određenih nuspojava, ali s obje droge može biti najbolji tretman za vas. Ako su oba lijekove propisane zajedno, vaš liječnik može promijeniti dozu ili koliko često koristite jednu ili obje od lijekova.

Određeni lijekovi ne smiju se koristiti na ili oko vremena jesti hranu ili jesti određene vrste hrane, jer može doći do interakcije. Korištenje alkohola ili duhana s određenim lijekovima može uzrokovati interakcije da se dogodi. Porazgovarajte sa svojim liječnikom, korištenje lijeka s hranom, alkohola ili duhana.

Prisutnost drugih medicinskih problema mogu utjecati na uporabu ovog lijeka. Provjerite jeste li reći svom liječniku ako imate bilo kakve druge zdravstvene probleme, osobito

Ovaj odjeljak sadrži informacije o pravilnom korištenju niza proizvoda koji sadrže gabapentin. To ne može biti specifična za Gralise. Molimo pročitajte pažljivo.

Uzmi ovaj lijek samo kao režiji liječnika. Nemojte uzeti više od toga, nemojte to uzeti češće, a ne uzeti ga na duže vrijeme nego što vaš liječnik odredio. To bi moglo povećati šanse za nuspojave.

Ovaj lijek dolazi s priručnik. Pročitajte i pažljivo slijedite upute. Pitajte svog liječnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Ako koristite Gralise® tablete

Za bolesnike s epilepsijom koje uzimaju gabapentin tri puta dnevno, ne dopuštaju više od 12 sati da prođe između bilo 2 doze. Lijek najbolje radi ako je konstantna količina je u krvi.

Neurontin kapsule, tablete i rješenje može se uzeti sa ili bez hrane.

Možda razbiti golovi Neurontin tablete na dva dijela, ali budite sigurni da koristite drugu polovicu tablete kao sljedeću dozu. Ne koristite pola tablete ako je cijela tableta je rezati ili lomiti nakon 28 dana. Pitajte svog liječnika ili ljekarnika ako imate bilo kakvih pitanja.

Progutajte kapsulu cijelu s mnogo vode. Ne otvarati, gnječiti, ili žvakati.

Izmjerite oralne tekućine pomoću označen mjernu žlicu, oralni šprice ili lijek šalicu. Prosječno kućanstvo žličica ne može održati odgovarajuću količinu tekućine.

Pravilna uporaba gabapentin

Ako se uzme antacid koji sadrži aluminij ili magnezij, pričekajte najmanje 2 sata prije uzimanja gabapentin. Neki od primjera tih antacida su Di-Gel®, Gaviscon®, Gelusil®, Maalox® i Mylanta®.

Koristite samo brand ovog lijeka da je vaš liječnik propisao. Različite marke možda neće raditi na isti način.

Doza ovog lijeka će biti drugačiji za različite pacijente. Slijedite liječničke naloge ili upute na etiketi. Sljedeće informacije uključuje samo prosječne doze ovog lijeka. Ako vaš doza je različita, nemojte ga mijenjati, osim ako vam liječnik ne kaže da to učinite.

Količina lijeka koji se uzme ovisi o snazi ​​i medicine. Isto tako, broj doza uzmete svaki dan, vrijeme dopušteno između doza i duljina vremena uzmete lijek ovise o medicinski problem za koji koristite lijek.

Ako propustite dozu ovog lijeka, uzmite je što je prije moguće. Međutim, ako je uskoro vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i vratite se na svoje redovno doziranje raspored. Ne dvostruko dozu.

Spremite lijek u zatvorenom spremniku na sobnoj temperaturi, dalje od izvora topline, vlage i svjetla. Čuvati od smrzavanja.

Čuvati izvan dohvata djece.

Nemojte držati zastarjeli lijek ili lijek više nije potreban.

Mjere opreza tijekom korištenja Gralise

Pitajte svog liječnikom kako bi trebali raspolagati bilo kojeg lijeka ne koristite.

Trebali pohraniti Neurontin oralni tekućinu u hladnjak. Ne zamrzavati.

To je vrlo važno da vaš liječnik provjeriti svoj napredak u redovitim posjetima, pogotovo u prvih nekoliko mjeseci, ako imate epilepsiju. To će omogućiti liječniku da vidi je li lijek djeluje ispravno i odlučiti da li ćete nastaviti da ga uzme.

To mogu biti uzrokovati ozbiljne alergijske reakcije koje mogu uključivati ​​više organa, kao što su jetra ili bubrezi. Provjerite sa svojim liječnikom odmah, ako ste vi ili vaše dijete ima više od jednog od sljedećih simptoma: vrućica, osip, otečeni, bolni ili nadmetanje limfne žlijezde na vratu, ispod pazuha ili prepone, neuobičajeno krvarenje ili modrice, ili žute oči ili kože.

Gabapentin može uzrokovati promjene vida, nespretnost, nepostojanost, vrtoglavica, pospanost, pospanost ili problema s razmišljanjem. Pobrinite se da znate kako ćete reagirati na ovaj lijek prije nego što voziti, koristiti strojeve, ili učiniti bilo što drugo što bi moglo biti opasno ako niste oprezni, dobro koordinirana, ili u stanju misliti i vidjeti dobro. Ako ove nuspojave su posebno dosadan, provjerite sa svojim liječnikom.

Ovaj lijek može uzrokovati neke ljude da se agitira, razdražljiv, ili prikaz drugih abnormalnih ponašanja, kao što je osjećaj tuge ili beznadno, uzrujanošću lako, ili osjećaj nervozna, nemirna, ili neprijateljski. To također može uzrokovati neke ljude da imaju suicidalne misli i sklonosti ili postati depresivni. Ako vaše dijete, ili vaš njegovatelj primijetite bilo koji od ovih nuspojava, obavijestite svog liječnika odmah.

Ovaj lijek će se dodati na učinke alkohola i drugih CNS umirenje (lijekovi koje će se pospano ili manje na oprezu). Neki primjeri CNS umirenje su antihistaminici ili lijekove za peludna groznica, alergije ili prehlade, sedativi, sredstva za smirenje ili spavanje lijekova, recept boli medicine ili opojnih droga, drugi lijekovi za konvulzije (npr barbiturati), relaksaciju mišića ili anestetik, uključujući i neke zubni anestetici. Provjerite sa svojim liječnikom ili stomatologom prije uzimanja bilo kojeg od gore navedenih, a vi ili vaše dijete koristite gabapentin.

Gralise nuspojave

Gralise (gabapentin)

Ne prestati uzimati gabapentin bez konzultacije sa svojim liječnikom. Zaustavljanje lijek odjednom može izazvati napadaje. Vaš liječnik svibanj želite vi ili vaše dijete postupno smanjiti količinu uzimate prije zaustavljanja u potpunosti.

Uvjerite se svaki liječnik ili doktor stomatologije koji tretira vas zna da li se koristi ovaj lijek. Ovaj lijek može utjecati na rezultate nekih medicinskih testova.

Nemojte uzimati druge lijekove osim ako su o tome sa svojim liječnikom. To uključuje recept ili neprepisan (over-the-counter [OTC]) lijekove i biljne ili vitaminske dodatke.

Zajedno sa svojim potrebnih učinaka, lijek može izazvati neke neželjene učinke. Iako nisu svi od tih nuspojava mogu se pojaviti, ako se ne javljaju oni svibanj trebate liječničku pomoć.

Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava

Neke nuspojave mogu se pojaviti da se obično ne treba liječničku pomoć. Ove nuspojave mogu otići tijekom liječenja kako vaše tijelo prilagođava na medicini. Također, svoj zdravstveni djelatnik može biti u mogućnosti da vam reći o načinima sprječavanja ili smanjivanja neke od ovih nuspojava. Provjerite sa svojim liječnikom ako bilo koji od sljedećih nuspojava i dalje ili su smetnja ili ako imate bilo kakvih pitanja o njima

Ostale nuspojave koje nisu navedene mogu se javiti i kod nekih pacijenata. Ako primijetite bilo kakve druge posljedice, provjerite sa svojim liječnikom.

dostupnost Rx recept

Trudnoća Kategorija C rizika se ne može isključiti

CSA Raspored N Ni pod kontrolom droga

Povijest Odobrenje povijest Kalendar droga na FDA

Neuralgije nakon herpesa gabapentin, Lyrica, Neurontin, lidokain aktualna, pregabalin, Lidoderm, Horizant, kapsaicina tematska, Zostrix, Trixaicin, Salonpas Pain Patch sa kapsaicin, Qutenza, Gabarone, Zostrix-HP, Zostrix Foot Pain, Capsicum uljno smolasta, Icy Hot PM Patch, Trixaicin HP, Capzasin, Capzasin-HP, Capzasin-P, Zostrix dijabetičkog stopala bol